Select Page

Rakićani grade svoje nogometno igralište

Rakićani grade svoje nogometno igralište

Prva donatorska večer Nogometnog kluba Rakitno održana je ovoga četvrtka u Posušju s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju nogometnog igrališta u Rakitnu, a na zadovoljstvo organizatora privukla je veliki broj gostiju i ispunila očekivanja organizatora.

„NK Rakitno postoji već dugi niz godina, nema financijskih problema, ima jako dobar igrački kadar, ali nema kvalitetno igralište. Stoga je cilj donatorske večere prikupljanje sredstava za izgradnju nogometnog igrališta u Rakitnu“, kazao je Mirko Mika Sabljo, trener NK Rakitno.

NK Rakitno trenutno svoje domaće utakmice igra na stadionu u Posušju, a raspolaže s igralištem na Podima gdje trenira omladinski pogon, seniori i veterani kluba. S obzirom da omladinski pogon ima oko 60 djece, seniorski sastav od 20 članova igra međužupanijsku ligu, a sastav veterana od 25 članova igra veteransku ligu vodstvo kluba nogometno igralište na području Rakitna smatra nužnim.

Prvi koraci ovoga projekta učinjeni su odmah po osnivanju kluba prije 22 godine. Tadašnje vodstvo je znalo da klub ne može funkcionirati bez igrališta, stoga je uskoro položen kamen temeljac. Nešto se radilo i prije 17 godina, ali je onda uslijedila jedna stanka na radovima od skoro 12 godina. „Prije dvije – tri godine nas nekoliko okupljenih oko kluba ponovo je pokrenulo ovu priču. U ovoj posljednjoj fazi najznačajniji dio posla obavila je posuška tvrtka Boksit: uradili smo zemljani dio i potporni zid, pa je igralište dobilo jedan oblik na kojemu možemo nastaviti s finim radovima, “ kazao je predsjednik NK Rakitno Damir Pavković. „Svi su srdačno prihvatili ovaj projekt i mi smo odlučili raditi kvalitetno. Ne želimo neki poluamaterski stadion, nego želimo jednu vrhunsku podlogu. Zamislili smo jedan sportsko – rekreacijski centar gdje će možda netko doći na mini pripreme na 900 metara nadmorske visine“, kazao je Pavković.

Organizatori su još jednom istaknuli zadovoljstvo odazivom na donatorsku večeru. Prikupljena sredstva na donatorskoj večeri neće biti dovoljna za završetak igrališta, ali uz ovu pomoć, donacije kao što je nedavna od Republike Hrvatske u iznosu od 12 000 kuna, donacija rakitske dijaspore u iznosu od preko 11 000 maraka, pomoć sponzora, gospodarstvenika, lokalne vlasti i svih mještana zasigurno omogućuje daljnji nastavak radova na nogometnom igralištu u Rakitnu.

posusje.net
foto: facebook Nogometni klub Rakitno

OGLASI

Loading