Select Page

1.5 milijuna kuna za obnovu škole u Petrinji, Posušje doniralo još 100.000 Kuna!

1.5 milijuna kuna za obnovu škole u Petrinji, Posušje doniralo još 100.000 Kuna!

Visoko izaslanstvo koje je predvodio zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, posjetilo je danas potresom pogođeno područje na Banovini te se sastao s izaslanstvom Stožera civilne zaštite RH predvođenog potpredsjednikom Vlade RH i ministrom hrvatskih branitelja u Vladi RH Tomom Medvedom.

Na održanom sastanku uz predsjednika Čovića nazočilo je izaslanstvo dužnosnika HDZ-a BiH, županijske i lokalne razine, predstavnici braniteljske populacije i gospodarstvenici koji su sudjelovali u organiziranju i pronalaženju modela infrastrukturne, humanitarne i svake druge pomoći potresom pogođenim područjima u Republici Hrvatskoj.

Iz zapadne Hercegovine, uz načelnika općine Posušje Antu Begića, sastanku su nazočili i ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH Mladen Begić, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB Posušje Mladen Bašić te Stipe Mrvelj ispred Udruge gospodarstvenika Posušje.

Tijekom sastanka razgovarano je o zajedničkom projektu kojeg su općine i gradovi na čijem su čelu dužnosnici HDZ-a BiH realizirali u susjednoj Hrvatskoj kao vid pomoći u prošlogodišnjem potresu stradaloj Banovini. U pitanju je obnova Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Petrinji koja je, na radost više od 500 učenika, obnovljena i stavljena u funkciju početkom ove školske godine. Tijekom njega, ukupno je za obnovu navedene škole prikupljeno milijun i pol kuna.

Jedna od donacija unutar projekta plod je akcije Srcem za Banovinu, koju su zajedničkim snagama organizirali Općina Posušje, Koordinacija braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB Posušje i Udruga gospodarstvenika. Tijekom nekoliko mjeseci prikupljeno je 100.000 kuna, koje je domaćinima danas uručio načelnik Begić.

Nakon održanog sastanka, izaslanstva su posjetila obnovljenu Osnovnu školu Dragutina Tadijanovića u Petrinji, pri čemu je organiziran obilazak škole kao i uručivanje zahvalnica za pomoć pri obnovi.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading