Select Page

1.5 milijuna kuna za obnovu škole u Petrinji, Posušje doniralo još 100.000 Kuna!

1.5 milijuna kuna za obnovu škole u Petrinji, Posušje doniralo još 100.000 Kuna!

Visoko izaslanstvo koje je predvodio zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, posjetilo je danas potresom pogođeno područje na Banovini te se sastao s izaslanstvom Stožera civilne zaštite RH predvođenog potpredsjednikom Vlade RH i ministrom hrvatskih branitelja u Vladi RH Tomom Medvedom.

Na održanom sastanku uz predsjednika Čovića nazočilo je izaslanstvo dužnosnika HDZ-a BiH, županijske i lokalne razine, predstavnici braniteljske populacije i gospodarstvenici koji su sudjelovali u organiziranju i pronalaženju modela infrastrukturne, humanitarne i svake druge pomoći potresom pogođenim područjima u Republici Hrvatskoj.

Iz zapadne Hercegovine, uz načelnika općine Posušje Antu Begića, sastanku su nazočili i ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH Mladen Begić, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB Posušje Mladen Bašić te Stipe Mrvelj ispred Udruge gospodarstvenika Posušje.

Tijekom sastanka razgovarano je o zajedničkom projektu kojeg su općine i gradovi na čijem su čelu dužnosnici HDZ-a BiH realizirali u susjednoj Hrvatskoj kao vid pomoći u prošlogodišnjem potresu stradaloj Banovini. U pitanju je obnova Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Petrinji koja je, na radost više od 500 učenika, obnovljena i stavljena u funkciju početkom ove školske godine. Tijekom njega, ukupno je za obnovu navedene škole prikupljeno milijun i pol kuna.

Jedna od donacija unutar projekta plod je akcije Srcem za Banovinu, koju su zajedničkim snagama organizirali Općina Posušje, Koordinacija braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB Posušje i Udruga gospodarstvenika. Tijekom nekoliko mjeseci prikupljeno je 100.000 kuna, koje je domaćinima danas uručio načelnik Begić.

Nakon održanog sastanka, izaslanstva su posjetila obnovljenu Osnovnu školu Dragutina Tadijanovića u Petrinji, pri čemu je organiziran obilazak škole kao i uručivanje zahvalnica za pomoć pri obnovi.

OGLASI

Loading