Select Page

10. Božićni koncert klapa „Hercegovini s ljubavlju“ – 19.prosinca 2014.god.

10. Božićni koncert klapa „Hercegovini s ljubavlju“ – 19.prosinca 2014.god.

10. tradicionalni koncert klapa „Hercegovini s ljubavlju“ ove će se godine održati u petak 19. prosinca 2014. Godine u velikoj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače u Mostaru s početkom u 19 sati.

Na koncertu kojeg organizira Hrvatsko glazbeno pjevačko društvo Hrvoje i Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača, nastupit će 11 hercegovačkih klapa i to: „Ar’ja”, „Drača”, „Narenta” i „Hrvoje” iz Mostara, „Delminium” iz Tomislavgrada, „Bratovština” iz Gorice (Grude), „Trebižat” iz Trebižata, „Signum” iz Čapljine, „Dobrkovići” iz Dobrkovića (Široki Brijeg), te ženska i muška klapa „Zvizdan” iz Posušja.

Procvat klapske pisme

“Ponosni smo na ovih deset uspješnih koncerata. Na prvom koncertu 2005. godine jedva se skupilo 6 klapa (Hrvoje, Ero, Lira, Delminium, Brotnjo i Rodoč, a ove godine smo, na žalost, zbog nemogućnosti da sve ugostimo, mnoge morali izostaviti. Procvat klapske pjesme na hercegovačkim prostorima je očit, pa skoro i nema grada bez bar jedne klape. Klapska pjesma je postala dio naše baštine.” – kažu iz društva.

Kao i obično svaka klapa na koncertu će otpjevati dvije pjesme od kojih je jedna mora biti Božićna.

Ulaz na koncert je slobodan, a kao i par prošlih godina voditeljica će biti izvrsna radijska urednica Ivana Suton.

Organizaciju su podržali:

Grad Mostar, HT Eronet, JP Elektroprivreda HZ-HB, Hrvatske pošte d.o.o. Mostar, Alfa Therm d.o.o. Mostar, Interagent d.o.o. Mostar, Euroherc osiguranje d.d. Mostar, Stomatološka poliklinika Jurišić Mostar, Ljekarne Lupriv Mostar, Vinarija Čitluk, MCI d.o.o. Široki Brijeg.

OGLASI

Loading