Select Page

10. Božićni koncert klapa „Hercegovini s ljubavlju“ – 19.prosinca 2014.god.

10. Božićni koncert klapa „Hercegovini s ljubavlju“ – 19.prosinca 2014.god.

10. tradicionalni koncert klapa „Hercegovini s ljubavlju“ ove će se godine održati u petak 19. prosinca 2014. Godine u velikoj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače u Mostaru s početkom u 19 sati.

Na koncertu kojeg organizira Hrvatsko glazbeno pjevačko društvo Hrvoje i Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača, nastupit će 11 hercegovačkih klapa i to: „Ar’ja”, „Drača”, „Narenta” i „Hrvoje” iz Mostara, „Delminium” iz Tomislavgrada, „Bratovština” iz Gorice (Grude), „Trebižat” iz Trebižata, „Signum” iz Čapljine, „Dobrkovići” iz Dobrkovića (Široki Brijeg), te ženska i muška klapa „Zvizdan” iz Posušja.

Procvat klapske pisme

“Ponosni smo na ovih deset uspješnih koncerata. Na prvom koncertu 2005. godine jedva se skupilo 6 klapa (Hrvoje, Ero, Lira, Delminium, Brotnjo i Rodoč, a ove godine smo, na žalost, zbog nemogućnosti da sve ugostimo, mnoge morali izostaviti. Procvat klapske pjesme na hercegovačkim prostorima je očit, pa skoro i nema grada bez bar jedne klape. Klapska pjesma je postala dio naše baštine.” – kažu iz društva.

Kao i obično svaka klapa na koncertu će otpjevati dvije pjesme od kojih je jedna mora biti Božićna.

Ulaz na koncert je slobodan, a kao i par prošlih godina voditeljica će biti izvrsna radijska urednica Ivana Suton.

Organizaciju su podržali:

Grad Mostar, HT Eronet, JP Elektroprivreda HZ-HB, Hrvatske pošte d.o.o. Mostar, Alfa Therm d.o.o. Mostar, Interagent d.o.o. Mostar, Euroherc osiguranje d.d. Mostar, Stomatološka poliklinika Jurišić Mostar, Ljekarne Lupriv Mostar, Vinarija Čitluk, MCI d.o.o. Široki Brijeg.

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading