Select Page

30. svibanj: Dan branitelja općine Posušje

30. svibanj: Dan branitelja općine Posušje

Dan branitelja općine Posušje i ove se godine održava na Dan svehrvatske državnosti, 30. svibnja, datuma koji je do 2001. godine bio državotvorni blagdan koji je najviše zaživio u hrvatskom narodu.

Obilježavanje Dana branitelja općine Posušje započinje u 15 sati svetom Misom koja će biti održana u crkvi Bezgrešnog Začeća BDM u Posušju, a služit će se za sve poginule, nestale, umrle i žive branitelje. Nakon misnog slavlja, program obilježavanja se nastavlja svečanim mimohodom s ratnim stijegovima gradskim ulicama do Trga hrvatskih branitelja. U 16.30 sati na Trgu hrvatskih branitelja odat će se počast hrvatskim braniteljima koji su položili svoj život na oltar domovine paljenjem svijeća, polaganjem vijenaca i prigodnom molitvom. Slijedi svečana akademija u posuškoj kinodvorani, ali i druženje žitelja općine Posušje.

Podsjetimo, Dan branitelja općine Posušje održava se treću godinu za redom, stoga je Općinsko vijeće općine Posušje na sjednici u svibnju prošle godine jednoglasno donijelo odluku o proglašenju 30. svibnja danom posvećenom posuškim braniteljima.

Podsjetimo i da je temeljem članka 2. Zakona o blagdanima i neradnim danima u Županiji Zapadnohercegovačkoj 30. svibanj, Dan svehrvatske državnosti proglašen neradnim danom u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

posusje.net

OGLASI

Loading