Select Page

5. likovna kolonija u znak sjećanja na slikara, kipara i pjesnika pok. Ferdu Kovača

5. likovna kolonija u znak sjećanja na slikara, kipara i pjesnika pok. Ferdu Kovača
U organizaciji  Matice hrvatske ogranak Posušje u Kovačima kod Posušja, okupili se slikari i kipari iz Hercegovine, mladi glazbenici,  predstavnici  Vijeća mladih općine Posušje, predstavnici Turističke zajednice ŽZH – podružnica Posušje i folkloraši.
Ferdo kovac kolonija 4
Nakon što su u ime domaćina rodbine časna Ljubica i novinar Ljubo Kovač pozdravili nazočne, skupu su se obratili fra Mario Knezović, slikar  Srećko  SliškovIć, kipar Branko Ivanković Mito s biranim riječima pohvale o prijatelju i vrsnom umjetniku potaknuvši  ideju o budućoj galeriji u Kovačima.
Ferdo kovac kolonija 3
Prigodnim poetskim prikazom Ferdina djela obratili su se članovi Vijeća mladih općine Posušje a briljantna mlada akademska glazbenica na gitari je izvela nekoliko pjesama među ostalim antologijsku  Šimićevu – ,,Pazi da ne ideš malen ispod zvijezda,,.
Ferdo kovac kolonija 2
U nastavku program nastupili su folklorni ansaml Matice hrvatske iz Tomislavgrada te su se nakon sastanka uključili i predstavnici ogranaka Matice hrvatske iz Hercegovine te predstavnici Središnjice Matice hrvatske iz  Zagreba s glavnim tajnikom  Zorislavom Lukićem.
Ferdo kovac kolonija 1
Izniman kulturni događaj uz dogovor o nastavku hvale vrijednog tradicionalnog susreta u Kovačima.
Posušje.net/Lj.K.

OGLASI

Loading