Select Page

6. Memorijalni pohod kroz Brinu u čast pok. Ivana Jukića-Ikele

6. Memorijalni pohod kroz Brinu u čast pok. Ivana Jukića-Ikele

Tradicionalni 6. Memorijalni pohod kroz Brinu u čast pok.Ivana Jukića – Ikele, i ove godine okupio je veliki broj planinara iz regije.

Uz organizatora i domaćina HPD Pločno, okupili su se planinari iz prijateljski nam društava, Imotskog,Tomislavgrada, Kaštela, Mostara…, i svi oni, došli su odati počast našem Ikeli, i uživati u ljepotama našeg kanjone Brine.

Unatoč nepovoljnom vremenu, kiši i magli, na samom pohodu okupilo se dosta planinara, i većini je ovo bio prvi put da pohode Brinu. Atraktivnost kanjona i znatiželja, bili su jači od svih vremenskih neprilika.

Skup je bio zakazan za 10:00h na starom kamenom mostu na Ričini. Nakon skupljanja i pozdrava domaćina, krećemo prema cilju. Kiša lagano rominja, ali to nas nije obeshrabrilo, i vrlo brzo stižemo do dijela staze gdje se odvaja za kanjon. Unatoč upozorenju domaćina, da zbog kiše i mogućeg odrona, svi idu na vlastitu odgovornost, većina je otišla kanjonom. Nekoliko planinara otišlo je skraćenom stazom a nas 5, unatoč kiši koja je pojačavala,otišli smo najdužom stazom preko Tribistova, Šimića pećine, Orlova kuka do Zavraca. U Zavrace stižemo oko 13:30 h, i svi planinari već su bili stigli, a nagrada za sve okupljene bio je kuhani kiseli kupus. Prije samog ručka, riječi dobrodošlice uptio je naš predsjednik Mario, a molitvu prije ručka izrekao je Don Stipan Lončar, župnik u Brelima.

Poslije ručka, nastavilo se druženje uz pjesmu i smijeh, sve do pola noći. Ove godine, iako je vrijeme bilo loše, okupilo se preko 100 planinara. Vidimo se ponovno slijedeće godine , nadamo se u još većem broju, i da svi zajedno po 7. put odamo počast našem Ikeli.

hpd-plocno.com/Tekst: Stipe Crnogorac

OGLASI

Loading