Select Page

600 ministranata na susretu u Mostaru

600 ministranata na susretu u Mostaru

U Mostaru je u subotu, 13. svibnja, održan susret svih franjevačkih ministranata u Hercegovini. Sveukupno je sudjelovalo oko 600 ministranata iz 18 župa. Iz naše je župe sudjelovalo 52 ministranata. Susret je započeo slavljem svete mise u 9.30, u franjevačkoj crkvi sv. Petra i Pavla, a misno slavlje predvodio je fra Antonio Šakota.

Fra Antonio je potaknuo sve ministrante na marljivo izvršavanje svojih obveza u školi, crkvi i igri te da se uvijek utječu djevici Mariji koja je njihova majka. Iz svake je župe jedan ministrant pročitao zaziv molitve vjernika, a nakon toga uslijedilo je prinošenje raznih prigodnih darova.

Nakon sv. mise, jedan dio ministranata natjecao se u kvizu znanja, a drugi dio gledao je predstavu koju su izvodili mostarski framaši. Poslije kratke okrepe, oko 12.00, svi su se uputili prema Rodoču. Tamo je održano natjecanje u igrama: nogometa, graničara i igara bez granica. Lijep i sunčan dan omogućio je zabavu, igru i druženje. Naši ministranti su bili odlični u graničaru i igrama bez granici. U oba natjecanja osvojili su drugo mjesto.

Susret je završio proglašenjem pobjednika, podjelom darova i uspomena te kratkom zahvalnom molitvom. Zahvalni Bogu i svojim voditeljima, puni dojmova i radosti ministranti su se uputili nazad u svoje župe i domove.

foto i tekst: zupa-posusje

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading