Select Page

Vlada ZHŽ-a ponudila sporazum Nezavisnom sindikatu uposlenih u srednjim školama

Vlada ZHŽ-a ponudila sporazum Nezavisnom sindikatu uposlenih u srednjim školama
Učenici srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke uskoro bi ponovno mogli sjesti u školske klupe.

Dopredsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke i ministar financija Toni Kraljević i ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Ružica Mikulić održali su u srijedu sastanak s predstavnicima Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama ŽZH.

Na ovom sastanku održanom u prostorijama Ministarstva financija ŽZH u Ljubuškom predstavnicima Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjih školama ministar Kraljević je u ime Vlade ŽZH uručio prijedlog sporazuma. Navedeni sporazum predstavnici Sindikata će predstaviti svojim članovima, a istodobno bi ga na svojoj sutrašnjoj sjednici trebala razmatrati i Vlada Županije Zapadnohercegovačke.

Prema riječima ministra Kraljevića potpisivanjem predloženog sporazuma udovoljilo bi se većini zahtjeva sindikata, te bi se osigurale veće plaće uposlenicima u srednjim školama.

Prostor za povećanje plaća otvorilo je nedavno vraćanje duga za doprinose proračunskim korisnicima iz ranijih godina prema Poreznoj upravi Federacije BiH, odnosno Zavodu zdravstvenog osiguranja ŽZH, Službi za zapošljavanje ŽZH i Zavodu MIO/PIO Federacije BiH u visini od 15.125.741,60 KM. Smatram kako je predloženi sporazum dobar temelj za naredne razgovore koji bi u konačnici trebali dovesti do novog kolektivnog ugovora, kazao je Kraljević izrazivši nadu kako će isti biti potpisan na obostrano zadovoljstvo.

Za komentar smo zamolili i Jasminku Petric, predsjednicu Sindikata.

U četvrtak rano ujutro imamo sastanke u podružnicama. Članovi će glasovati, nakon čega sporazum ide na Skupštinu. Meni osobno se čini korektan, a na članovima je da odluče hoće li ga prihvatiti, kazala je Petric za portal Jabuka.tv.

Prihvaćanjem spomenutog sporazuma okončao bi se generalni štrajk srednjih škola i djeca vratila u školske klupe.

Jabuka. Tv/Foto Fena

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading