Select Page

Nikola Leko donio pobjedu Posušju protiv Slobode

Nikola Leko donio pobjedu Posušju protiv Slobode

Pobjedom od 1:0 protiv Slobode nogometaši Posušja obradovali su i sebe i svoje navijača te skočili na deveto mjesto prvenstvene ljestvice. Pobjeda je mogla biti i veća jer je Posušje bilo bolje, napadalo cijelu utakmicu i tražilo drugi pogodak. Nikola Leko ostvario je ono što je i najavio uoči utakmice da želi pokazati Slobodi kako nije dobio pravu priliku u tom klubu, je i pokazao.

Već u sedmoj minuti utakmice zatresao je mrežu gostiju. Udarac iz kuta izveo je Milanović, lopta je na drugoj strani došla do Dominika Begića koji ju je proslijedio Leki, a ovaj iz blizine matirao Semira Bukvića za rano vodstvo Posušja i tako odmah zagrijao promrzle gledatelje. Nastavili su domaći s napadima, dok gosti u prvom dijelu nisu imali nijedan udarac prema Horkaševim vratima. Nakon ubacivanja u dva navrata je Krišto imao priliku glavom, a odličnu priliku imalo je Posušje preko svoga kapetana Josipa Barišića u 32. minuti.

Prekršaj na dvadesetak metara napravljen je nad Milanovićevom, a iz slobodnjaka je Barišić odlično tukao, ali Bukvić se ispružio koliko je dug i širok te skinuo ovaj Barišićev šut, a imao je potom još jednu priliku nakon greške gostujuće obrane, ali je iz blizine zapucao preko gola. I u nastavku Posušje kreće agresivnije. U svlačionici je ostao Begić, a nastavio Davor Landeka. Već na samom otvaranju drugog poluvremena Ramović je bio sam u dva navrata pred golom gostiju. Jednom je glavom pucao pored gola, a drugi put nije stigao do lopte.

Gosti su tek u 50. minuti prvi put zaprijetili. S tridesetak metara iz slobodnog udarca pucao je Beganović, ali pored vrata Dinka Horkaša. Ljubić je u 73. minuti šutirao iz daljine, ali bez ozbiljnije prijetnje za Bukvića koji je to lagano uhvatio, a minutu kasnije pokušao je proigrati Ramovića, ali su domaći stoperi bili brži i bliži pa su to očistili. Gosti su počeli igrati tek od 85. minute. Nekoliko poluprilika stvorili su ubacivanjima, ali Posušje je ovaj put obranilo te napade i sačuvalo minimalnu prednost za nova tri boda pred gostovanje u Širokom Brijegu, što će biti posljednja utakmica drugog kruga natjecanja.

OGLASI

Loading