Select Page

KVALIFIKACIJE ZA EURO: Iva Landeka zakuhala za jedini gol Hrvatske protiv Belgije

KVALIFIKACIJE ZA EURO: Iva Landeka zakuhala za jedini gol Hrvatske protiv Belgije

Hrvatska ženska reprezentacija u Zaprešiću je odigrala svoju prvu domaću utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2021. godine, a Belgija kući odnosi sva tri boda.

Hrvatska je kvalifikacijski ciklus za europsku smotru u Engleskoj započela s tri uzastopna gostovanja, s kojih je donijela tri boda – zahvaljujući uvodnoj pobjedi u Litvi (2:1) – a prvi domaći nastup upisala je u petak u Zaprešiću.

S druge je strane terena stajala favorizirana Belgija, koja je povela nakon 15 minuta igre, kada je kazneni udarac realizirala Wullaert.

Philtjens je u 31. minuti udvostručila prednost gostujuće ekipe, da bi Hrvatice smanjile pet minuta prije odlaska na odmor. Slobodan udarac izvela je posušanka Iva Landeka, nakon odbijanja lopta je završila na gredi a u mrežu je pospremila Lubina.

U nastavku je Belgija potvrdila pobjedu s nova dva pogotka: precizna je još jednom bila Philtjens, a “točku na i” za konačnih 4:1 postavila je De Caigny desetak minuta prije kraja.

U drugom susretu Skupine H Rumunjska je pobijedila Litvu 3:0, a Hrvatska će kvalifikacije nastaviti u travnju 2020. godine, kada na svom terenu dočekuje upravo Rumunjsku i Litvu.

Iva Landeka, kapetan Hrvatske reprezentacije, odigrala je cijelu utakmicu.

Kvalifikacije za EP, Skupina E:
1. Belgija 9 (3)
2. Švicarska 9 (3)
3. Rumunjska 3 (2)
4. Hrvatska 3 (2)
5. Litva 0 (4)

(HNS)

OGLASI

Loading