Select Page

KAKVA UTAKMICA: Posušje gubilo, pa izjednačilo u sudačkoj nadoknadi!

KAKVA UTAKMICA: Posušje gubilo, pa izjednačilo u sudačkoj nadoknadi!

Nogometaši Sarajeva i Posušja podijelili su bodove na Koševu u 6. kolu Wwin lige BiH odigravši neriješeno 2:2 te je tako nastavljen sjajan niz dobrih igara momčadi s Mokrog Doca.

Sarajevo je krenulo ofanzivno na početku utakmice, a u 19. minuti su stigli i do vodstva. Mustafić je sjajno probio po desnoj strani i potom uposlio Guliashvilija koji se majstorski snalazi i matira golmana gostiju za 1:0. Ujedno je to bio i rezultat prvog poluvremena jer nije više bilo ni većih prilika do odlaska na odmor.

Posušje je u drugom poluvremenu zaigralo znatno hrabrije i ofanzivnije. Nekoliko puta su opasnije zaprijetili golu Sarajeva, a nagrada je stigla deset minuta prije kraja susreta kada je Marić bio najprisebniji nakon ubacivanja iz kornera i pogodio za 1:1.

Bordo tim je potom žestoko napao u završnici utakmice, a do gola su stigli u sudačkoj nadoknadi kada je strijelac bio najnovije pojačanje Pavičić. Ipak, samo koji minut kasnije novi šok na Koševu nakon što je gol za konačnih 2:2 postavio Vrgoč.

Sarajevo je ostalo na prvom mjestu Wwin lige BiH s dva boda više u odnosu na drugoplasirano Posušje koje ima i jednu odigranu utakmicu više. U narednom kolu Sarajevo gostuje Borcu, dok će Posušje dočekati Radnik.

OGLASI

Loading