Select Page

Crveni križ ŽZH organizira akciju prikupljanja pomoći za područja pogođena poplavom

Crveni križ ŽZH organizira akciju prikupljanja pomoći za područja pogođena poplavom

Nakon siline kojom je priroda djelovala, srce svakog dobronamjernog čovjeka slomljeno je i želi pomoći unesrećenima. Upućujući iskrene izraze sućuti obiteljima svih stradalih I nestalih, pozivamo javnost na jedinstveni humanitarni odgovor pomoći onima kojima je pomoć u ovim trenucima potrebna. Mnogi su ostali bez svojih najmilijih, mnogi više nemaju krov nad glavom i uzdaju se u našu pomoć.

Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke, sa svojom strukturom pokreće humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za stanovništvo ugroženo poplavama i klizištima u našem susjedstvu.

Pučanstvo molimo da odgovori na najbolji mogući način, a to je doniranjem najpotrebnije pomoći, koja uključuje vreće za spavanje, madrace, jastuke, jorgane, deke, lopate, gumene čizme, higijenske pakete, pumpe za izbacivanje vode, isušivače, a povrh svega prehrambene pakete (konzervirana hrana, hrana dužeg roka trajanja) i vodu.

Prikupljanje pomoći kreće od danas (subota) od 12.00 do 14.00 sati, nastavlja se u nedjelju, 6. listopada od 12.00 do 14.00 sati, te radnim danima od 09.00 do 17.00 sati u svim gradovima i općinama Županije Zapadnohercegovačke, na sljedećim lokacijama:

  • Posušje – Kino dvorana Posušje,
  • Široki Brijeg – Trnska cesta bb (Prostor Gostuše, pored restorana Don Angelo),
  • Ljubuški – Dobrovoljnih darivatelja krvi 5 (Prostor Crvenog križa Ljubuški),
  • Grude – Franje Tuđmana 109 (kod semafora).

Molimo pučanstvo da u ovim trenucima ne doniraju odjeću i obuću, kako bismo omogućili što više prostora za doista najpotrebniju pomoć.

Podsjećamo da pomoći možete i pozivom na broj 17023, kojim donirate 2 KM za stanovništvo pogođeno poplavama.

Hercegovino, pokažimo solidarnost. Budimo snaga humanosti!

OGLASI

Loading