Select Page

Advent u Mostaru otvorio svoja vrata posjetiteljima

Advent u Mostaru otvorio svoja vrata posjetiteljima

Ovogodišnje izdanje manifestacije Advent u Mostaru otvoreno je u nedjelju navečer na prostoru kampusa Sveučilišta u Mostaru.
Advent su svečanim presjecanjem vrpce otvorile federalna ministrica financija Jelka Milićević i federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović.

Ministrica Milićević izrazila je zadovoljstvo što se i Mostar priključio gradovima koji imaju ovakve manifestacije, naglasivši kako ju posebno raduje što je to organizirala kreativna grupa mladih ljudi.

Ministrica Dujmović zahvalila je svima koji su omogućili održavanje Adventa, manifestacije kako je kazala, za njenu generaciju, ali i generaciju njezinih unuka.

Mostarci će tijekom manifestacije i ove godine imati priliku uživati u bogatom programu u predbožićno vrijeme. Svaki dan od devet sati ujutro, kada se otvaraju vrata Adventa u Mostaru, pa sve do ponoći bit će aktivno i zabavno na binama i ulicama Adventa.

Anamarija Jelonjić iz udruge “Advent” kazala je kako je glavni cilj i ove godine podariti blagdanski ugođaj građanima Mostara, a tijekom trajanja manifestacija bit će organiziran i niz humanitarnih akcija.

U vrijeme trajanja Adventa predstavit će se brojni izlagači, a novost ove godine su disko klizanje i maskote iz crtanih filmova koje će razveseliti mališane.

– Najmlađi posjetitelji svaki dan imat će priliku uživati u predstavama za djecu. Mališani će moći uživati i u nastupima dječjih bendova, plesnih skupina, kreativnim radionicama, čitaonicama, pričaonicama, likovnim radionicama, radionicama tehničke kulture i projekcijama blagdanskih crtanih filmova – rekla je Jelonjić.

Također, svake večeri oko 18 sati dijelit će se humanitarni obroci, a u toj akciji pomagat će mladi s posebnim potrebama, čime će dobiti priliku steći svoje prvo radno iskustvo.

– Ove godine širimo se na lokaciju šetnice Nikola Šubića Zrinskog u suradnji s Gradom Mostarom, gdje organiziramo festival za doček Nove godine. Zabava će trajati dva dana, 30. i 31. prosinca, a nastupat će Mostar Rock School, Blues Band, Zoster, Mostar Sevdah Euron i Sinergija – kazala je Jelonjić.

Udruga “Advent” ove je godine sklopila suradnju s Narodnom knjižnicom HNŽ-a, Centrom za tehničku kulturu, Dječjim vrtićima Mostar te Likovnom školom Gabrijela Jurkića, čiji će programi obogatiti manifestaciju.

Organizatori su istaknuli kako su ove godine osmislili i zabavan program za odrasle, u kojem će se svaki ponedjeljak predstavljati članovi i bendovi koji su prošli kroz Mostar Rock školu.

Na Adventu će nastupiti brojni umjetnici, kreativci i glazbenici, koji će zajedno s Adventom u Mostaru vratiti duh zajedništva i međuljudske topline u Mostar.

Advent u Mostaru posjetit će sv. Nikola, Djed Božićnjak, vilenjaci, a u suradnji s biciklistima iz Mostara, organizirat će se i tradicionalna biciklijada Djedova Božićnjaka.

vecernji.ba

OGLASI

Loading