Select Page

Aktivna suradnja s ciljem smanjenja broja nezaposlenih

Aktivna suradnja s ciljem smanjenja broja nezaposlenih

U središnjici Federalnog zavoda za zapošljavanje u Sarajevu načelnik općine Posušje Ante Begić sastao se s ravnateljicom Zavoda Helenom Lončar, koja je pobliže upoznala gosta s radom ove institucije. Najviše razgovora bilo je o aktualnim mjerama, odnosno projektima kojima se potiče zapošljavanje, time i ostanak stanovništva te razvoj gospodarstva.

Zavod tijekom godine objavljuje pozive na nekoliko projekata kako za širu populaciju, tako i za primjerice žene, razvojačene branitelje kao i one koji su netom završili školovanje. Među partnerima koji godinama uspješno surađuju s ovom institucijom je i Općina Posušje. Prvenstveno putem programa Tvoja prilika, ali i putem drugih programa, kroz dugi niz godina osposobljeno je nekoliko desetaka mladih ljudi s visokom stručnom spremom, koji su uz stjecanje radnog iskustva stekli i jednogodišnji radni staž. To je obično preduvijet kojeg poslodavci traže kod objave natječaja za posao kao i svojevrsna prepreka za one koji tek završe školovanje.

Stoga Općina Posušje svake godine pokušava u skladu sa svojim kapacitetima obuhvatiti što veći broj mladih iz raznih područja zanimanja kompatibilnih s područijima djelovanja jedinice lokalne uprave. Tako je ove godine angažirano njih 15 preko programa Tvoja prilika i dvoje preko drugih programa Zavoda. Imajući to u vidu, ali i zajednički nastup na drugim poljima, Begić i Lončar su dosadašnju suradnju dviju institucija ocijenili iznimno dobrom i produktivnom te su izrazili nadu kako će se ona nastaviti i u budućnosti.

OGLASI

Loading