Select Page

Albaniju pogodio još jedan potres: Poginule 22 osobe, više od 600 ozlijeđenih

Albaniju pogodio još jedan potres: Poginule 22 osobe, više od 600 ozlijeđenih

Potres se osjetio u Hrvatskoj, u cijeloj Crnoj Gori, kao i u Makedoniji, BiH i Italiji

Područje Albanije pogodio je razoran potres. Potres magnitude 6.4 po Richteru imao je epicentar između Drača i prijestolnice Tirane, na deset kilometara dubine. Osjetio se i u Hrvatskoj. Potres se dogodio nešto prije 4 sata ujutro i izazvao je veliku materijalnu štetu, ima mrtvih i ozlijeđenih. Zgrade u centru Drača su se urušile, a spasilačke ekipe su na terenu i pokušavaju pomoći ljudima koji su zarobljeni ispod ruševina. Podrhtavanja tla u Albaniji ne prestaju.

18.23 – Nova tijela izvučena su iz ruševina i broj mrtvih popeo se na 22. Oko 18 sati pronađena su tijela majke i sina (20), a u bolnicama diljem zemlje pomoć je dobilo više od 600 osoba, javlja Faktor.al.

17:23 Hrvatski premijer Andrej Plenković izrazio je još jednom sućut zbog tragedije koja je zadesila Albaniju, te je istaknuo brzu reakciju hrvatskih vlasti koje su poslale helikoptere, ljudstva i pse tragače da pomognu u akcijama spašavanja

15:43 Broj mrtvih u razornom potresu i naknadnim podrhtavanjima tla u Albaniji porastao je na najmanje 15 i više od 600 ljudi je ozlijeđeno. Brojne europske zemlje, među kojima je i Hrvatska, najavile su slanje pomoći

14:13 – EMSC javlja da je Albaniju opet pogodio potres. Bio je magnitude 4.7 po Richteru 38 kilometara od Tirane na dubini od 2 km u Jadranskom moru.

Vecernji.ba

OGLASI

Loading