Select Page

Andrea Marić: Dosta sam novog naučila u Celju

Andrea Marić: Dosta sam novog naučila u Celju

Posušanka Andrea Marić zavoljela je narančastu loptu u rodnom Posušju.

Visinom i fizičkom građom “odskakala” je od drugih i vrlo brzo su je primjetili košarkaški stručnjaci i odveli iz Posušja, najprije u nekadašnji Novi Zagreb, potom Trešnjevku 2009 iz koje je otišla u Athlete Celje, najbolji ženski slovenski klub koji je aktualni prvak te države i pobjednik Kupa. Na centarskoj poziciji je 2013. godine zaigrala i u reprezentaciji Hrvatske, najprije u kadetskom, a potom 2014. i juniorskom uzrastu.

– Nisi u posljednje vrijeme nastupila za juniorsku reprezentaciju zbog ozljede? O kakvoj se ozljedi radilo?

– Upravo tako, radilo se o ozljedi zgloba, puknuća ligamenta što me spriječilo da nastupam za reprezentaciju.

– Je li ona sad sanirana i očekuješ li novo prvenstvo Slovenije potpuno oporavljena?

– Da, sanirana je do kraja, hvala Bogu, tako da je sad samo na meni da se dobro pripremim za početak prvenstva.

– Kad počinje prvenstvo i tko vam je najveći konkurent za naslov?

– Prvenstvo počinje početkom listopada, a što se tiče konkurencije liga je poprilično dobra i mislim da ćemo imat nekoliko klubova koji će nam biti i dobra konkurencija. Ipak, nadamo se dobrim rezultatima, ne mogu baš unaprijed ništa reći jer moramo točno vidjeti gdje smo i što nas čeka…

– Kako ocjenjuješ prošlu sezonu u Celju i što očekuješ od nove?

– Celje je jako dobar klub za razvoj mladih igrača i mislim da sam već u prošloj sezoni dosta toga novog naučila te fizički a i psihički postala jača. Naravno, treba još puno raditi, jer je ovo tek početak. Što se tiče ove sezone, mlada smo ekipa ali nadam se da ne bi trebalo bit nekih većih problema. Mislim da ćemo ipak sve savladati i uz dobar rad da će nam se sve vratiti kroz dobre rezultate.

– Ivana Dojkić je otišla iz Celja u Moskvu, ali Celje još igra na “hrvatski pogon” – tu si ti i Iva Slonjšak? Koliko će vam nedostajati Dojkić?

– Upravo tako, a nedostajat će u svakom slučaju, ali Bože moj, takve prilike kao što ju je ona dobila se nikako ne propuštaju. Svi ćemo mi, nadamo se, otići jednog dana negdje vani igrati, tako da je to još jedan korak naprijed za nju i mi joj, naravno, želimo svu sreću u novom klubu.

– Reprezentativne ambicije imaš, naravno?

– Mislim da za svakoga od nas igrati za reprezentaciju je velika stvar, braniti boje svoje države je nešto što se riječima ne može opisati. Poseban ponos. Naravno, uvijek je dobar osjećaj kad ponovno dobiješ poziv, pa i kada si na širem popisu za seniorsku reprezentaciju, za sve treba vremena, truda i rada. Sve u svoje vrijeme…

Tihomir Begić

Foto: Andrea Marić u dresu slovenskih prvakinja iz Celja /fb

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading