Select Page

Ante Pokrajčić pobjednik treće Posuške desetke

Ante Pokrajčić pobjednik treće Posuške desetke

Posuška desetka, treće međunarodno natjecanje u trčanju u Posušje okupilo je u nedjelju oko 200 trkača svih uzrasta. Trčale su se tri utrke, za odrasle utrka od 10 kilometara koja je okupila 62 trkača, štafetna utrka  koja je okupila 12 parova trkača i dječja utrka koja je okupila u više uzrasta oko 130 djece.

Treće natjecanje u trčanju u Posušju pod nazivom Posuška desetka okupilo je 45 trkača, a osvojio je natjecanje u muškoj konkurenciji Ante Pokrajčić. On je do cilja stigao za nešto više od 35 minuta i 59 sekundi.  Vinko Sliško osvojio drugo mjesto utrke i stigao je do cilja za 37 minuta 39 sekundi. Treće mjesto utrke osvojio je Josip Martinović iz Tomislavgrada.

U ženskoj konkurenciji ove utrke natjecalo se 17 žena. Prvo mjesto osvojila je Emina Alagić iz Sarajeva kojoj je trebalo  nešto više od 40 minuta i 1 sekunda da stigne do cilja i istriči 10 kilometara. Ona je u cilj ušla četvrta po redu ukupno, a prva u ženskoj konkurenciji. Drugo je mjesto osvojila Dijana Manđeralo, treće mjesto je osvojila Anđela Talić.

Najbrži Posušanin ove godine je bio Boris Čamber kojemu je trebalo 45 minuta da istrči zadanu stazu, a najbrža Posušanka Ana Dumančić koja je strčala za sat i 19 sekundi. Zanimljivo je i da su njih dvoje i prošle godine bili najbrži Posušanin i Posušanka.

Druga kategorija utrke koja se održala bila je štafetna. Također se trčalo 10 kilometar, odnosno parovi po 5 kilometara svaki, a osvojili su je ekipa Dream Tim iz Imotskog Tomislav Kopač i Marko Lončar Pendo koji su istrčali za 41 minutu i 29 sekundi.  Drugo mjesto u štafetnoj utrci osvojila je ekipa Štafeta snova u sastavu Slaven Džalto i Ivan Lončar, a treće ekipa Posušje u sastavu Ante Pavković i Marko Begić.

U ženskoj štafeti je bile su dvije ekipe. Prvo mjesto osvojila je ekipa Duvanjke iz Atletskog kluba Puls iz Tomislavgrada u sastavu Josipa Baković i Matija Drmić koje su istrčale 52 minute i 51 sekundu, a drugo mjesto osvojila ekipa Rama u srcu u sastavu Antea Pavličević i Kristina Zečević.

Podjeljene su i nagrade u mix štafeti. Bila su dva para. Prva je bila u ovoj kategoriji ekipa pod nazivom TNT Talić u sastavu Anđela Talić i Marin Talić koja je istrčala za 48 minuta i 35 sekundi. Druga je bila ekipa Krunino prvo postolje u sastavu Aneta Pavličević i Krunoslav Džalto.

Utrke djece bile su podijeljena po starosnoj dobi

Prva kategorija 2021 -2019  godište: Prvo mjesto u ovom uzrastu u kategoriji djevojčica osvojila je Valentina Maras, drugo mjesto osvojila je Anja Ivanković, a treće mjesto Sara Mrvelj. U kategoriji dječaka u ovom uzrastu prvo mjesto osvojio je Adrian Pokrajčić, drugo Matej Tomić, a treće Matej Pavković.

Druga kategorija 2018 – 2017 godište: Prvo mjesto među djevojčicama osvojila je Elena Zlopaša, drugo Ela Tomić, a treće Elena Jakšić. Prvo mjesto u ovom uzrastu dječaka osvojio je Marko Pokrajčić, drugo mjesto Mate Biško, a treće Matej Ivan Bešlić.

Treća kategorija 2016 – 2015 godište: Prvo mjesto osvojila je u kategoriji djevojčica Simona Bešlić, drugo Petra Bago, a treće Mia Jurišić. U kategoriji dječaka, prvo mjesto osvojio je Josip Pavković, drugo mjesto Vinko Pokrajčić, a treće Pavao Galić.

Četvrta kategorija 2014 – 2013 godište: Prvo mjeszto u kategoriji djevojčica osvojila je Ariela Ćizmić, drugo mjesto Lana Manđeralo, a treće Lorena Manđeralo. U kategoriji dječaka, prvo mjesto osvojio je David Rezo, drugo mjesto Zvonko Jukić, a treće Filip Kajić.

Peta kategorija 2012 – 2011 godište: Prvo mjesto u kategoriji djevojčica ovoga uzrasta osvojila je Marta Oreč, drugo mjesto Aneta Pavličević, a treće mjesto Ana Jukić. U kategoriji dječaka, prvo mjesto osvojio je Ivan Jukić, drugo Zoran Ramljak, a treće Viktor Dilber.

Treća godina održavanja natjecanja

Sve je započelo u 15:30 sati kada su sa startne pozicije u ulici Fra Grge Martića krenuli najmlađi natjecatelji podijeljeni u nekoliko kategorija i dionica od 300 do 600 metara. Od 17 sati krenula je i utrka za odrasle. Dionica duga 10 kilometara u širem gradskom području pružala se od Ulice fra Grge Martića, preko kružnih tokova u Rastovači i na Ričini.. Istovremeno se odvijala i štafetna utrka 2 puta 5 kilometara. Napor i vrućinu sudionicima su olakšali punktovi, odnosno volonteri koji su na tri lokacije dijelili osvježenje, voće i vodu. Za njihovu sigurnost pobrinuli su se djelatnici Policijske uprave Posušje koji su ih pratili duž cijele dionice.

Ante Pavličević iz Atletskog kluba „Volim trčanje“ koji je organizirao posušku utrku je kazao da je prošlo odlično s lijepim brojem natjecatelja. „Drago mi je da je ovako veliki broj trkača sudjelovao u utrci, posebno mladih uzrasta. Bilo je nešto manje trkača nego prošle godine. Vjerojatno je je Bajram. Iduće godine se nadamo još većem broju sudionika jer ovo je jedna doista prelijepa manifestacija. Ima jedan jako dobar smisao, a to je zdrav način života. Trkača je bilo doista od svukud“, kazao je Ante Pavličević iz Atletskog kluba „Volim trčanje“. Ovo natjecanje ove godine nije imalo svoj nagradni fond budući da je od ove godine krenula liga koja će se trčati u nekoliko gradova Bosne i Hercegovine i bodovati. Najbolji će na kraju lige osvoojiti nagradu od 10 000 KM.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading