Select Page

Asfaltiran put prema Vučipolju

Asfaltiran put prema Vučipolju

Makadamski put prema Vučipolju prekriven je asfaltom. Riječ je o dionici dugoj oko 3 300 m od magistralne ceste Posušje-Tomislavgrad do Vučipolja, duž polja.

Inicijativu su pokrenuli i vodili posuški gospodarstvenici Pere Lončar, Veljko Lončar i Tomo Marić. Radove na asfaltiranju puta obavili su djelatnici poduzeća KTM Brina Posušje. Financijska konstrukcija još nije zatvorena, no riječ je o velikom financijskom izdatku.

U pokrivanje troškova uključili su se brojni zainteresirani, koji gravitiraju ovom kraju, a vjeruje se kako će to učiniti i ostali. Među mještanima, odnosno vlasnicima vikendica, pored Posušana, su i brojni Gruđani, a rješavanje ovog važnog infrastrukturnog pitanja zasigurno će pomoći u daljnjem razvoju kraja u kojem je sve više gospodarske aktivnosti, osobito poljoprivrede.

Naravno, oaza je to u kojoj su mnogi pronašli i danas toliko traženi mir. Vučipolje, koje je oduvijek privlačilo svojom ljepotom, ima i veliki turistički potencijal, a ovo će zasigurno biti korak naprijed ka njegovom unaprjeđenju.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading