Select Page

Australski ministar ukinuo vizu Đokoviću, evo što dalje slijedi

Australski ministar ukinuo vizu Đokoviću, evo što dalje slijedi
Ono što se posljednjih dana najavljivalo u australskim medijima konačno je dobilo službenu potvrdu. Ministar za imigraciju u australskoj vladi, Alex Hawke odlučio je iskoristiti svoje zakonsko pravo i ukinuti vizu Novaku Đokoviću.

Kako je i najavljeno, Đokovićev odvjetnički tim uložit će žalbu na ovu odluku te se nadaju kako će tijekom vikenda doći do preokreta koji bi najboljem tenisaču svijeta omogućio da nastupi na Australian Openu.

Ukoliko ne podnesu žalbu, Đoković će biti što hitnije deportiran iz zemlje.

Podsjetimo, Novak Đoković je prije nekoliko dana pušten iz imigracijskog pritvora nakon što je sudac odlučio ukinuti odluku Granične policije koja nije odobrila vizu Đokoviću.

Sudac je tada presudio kako je došlo do proceduralne pogreške kod postupanja prema Đokoviću jer nije dobio dovoljno vremena da se nakon dolaska i odbijanja vize posavjetuje sa svojim pravnim timom o daljnjim koracima.

Australska vlada je ovih dana ponavljala kako i dalje smatra da je Đoković neovlašteno ušao u njihovu zemlju gdje su trenutno na snazi rigorozna pravila prema kojima stranac ne smije ući u Australiju bez da je cijepljen protiv Covida. To se pravilo može zaobići samo uz liječničko izuzeće u slučaju neke bolesti zbog koje osoba ne može primiti cjepivo.

Đokovićev nedavni i iznenađujući pozitivni test na Covid, zbog kojeg je žestoko kritiziran zbog ponašanja nakon što je saznao da ima Covid, ne spada u stanja zbog kojih se spomenuto liječničko izuzeće može dobiti te je zbog toga vlada protiv Đokovića pokrenula istragu je li pogrešno tumačio pravila i zavaravao vlasti prilikom traženja vize, prenosi Gol.hr.

Đoković se cijelo vrijeme branio činjenicom kako mu je sam organizator Australian Opena sugerirao način na koji može ući u zemlju, no federalna vlada je, nakon što se mislilo da će popustiti u ovom slučaju, odlučila rigorozno provoditi mjere, čak i u slučaju svjetskog broja 1, a sve nakon žestoke reakcije tamošnje javnosti koja se digla na noge zbog mogućeg gledanja kroz prste Đokoviću.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading