Select Page

Bage u Posušju i iz Zagreba priredili veliko slavlje

Bage u Posušju i iz Zagreba priredili veliko slavlje

Blagdan Velike Gospe vrijeme je kada se mnogi domaći i raseljeni Posušani diljem svijeta sastaju, vrate u svoju prošlost, zapjevaju i zaigraju u slatkim danima i večerima.

U selu Bage, MZ Čitluk, već više od pola stoljeća organiziraju bogate susrete igrama i zabavama u svom selu te na lijepoj Topali podno hrastova. Tako je bilo i ove godine kada su ponovno pristigli mnogi izvan Posušja, posebice iz Zagreba. Tu se našao i predsjednik Uprave Končara Darinko Bago koji je uvijek spreman ispričati sve zanimljivo o ovim susretima pa i susretima Posušana u Zagrebu dugo i dugo godina.

Uz susrete i razgovore i natpisom “Stari – mladi” tu su brojni sportovi iz prošlosti pa i potezanje konopca te i “Bagina sinjska alka” i mnogo drugoga uz pjesmu i dosjetke. Na susretu na svojoj dragoj livadi Topala, tik uz gol terene, odigran je susret starijih protiv mlađih Baga. Među starijim su bili i posuški načelnik Branko Bago i As pjevač Ivica Bago i mnogi drugi. Stariji su zaigrali dobro i vodili čak 3:0 u prvom dijelu susreta. Ipak, mladi su se razbudili i smanjili na 3:2. Pred kraj dogodio se sudar stariji-mlađi. Isplanirano je da tu bude i “ITNA” koja je odmah reagirala i sve je proteklo u najboljem ozračju. Bilo je i gostiju i susjeda koji su se zadivili takvim susretima koji potiču i na nove programske točke pa je sve skupa bilo pripremljeno i za snimanje filma o tom događaju koji čuva sve izvorno posuškoga kraja.

Posušje.net/PC

OGLASI

Loading