Select Page

BEGIĆ najbolja u porazu Bologne u prvoj polufinalnoj utakmici

BEGIĆ najbolja u porazu Bologne u prvoj polufinalnoj utakmici

U prvoj utakmici polufinalne serije, koju je sinoć Bologna Ana-Marije Begić igrala na domaćem parketu Segafredo Arene, pobijedile su gošće iz Venecije 92:62 i u seriji na dvije pobjede stekle prednost 1:0.

Begić, koja je u trećoj minuti četvrte četvrtine zbog pete vrlo diskutabilne osobne morala napustiti parket, bila je najbolji strijelac svoje ekipe sa 16 poena i uz Bishop najkorisnija u redovima Bologne. Međutim, to nije bilo dovoljno da se odupre vrlo kvalitetnoj ekipi Umana Reyer Venezie koja je ove godine igrala finale EuroCupa i sa pola koša razlike izgubila od Valencije. To samo govori o snazi te ekipe u kojoj su prve vedete Amerikanke Anderson i Howard, Litvanka Petronyte sa 197 cm visine, talijanske reprezentativke Bestagno, Penna….

Druga utakmica, i eventualna treća, igra se u Veneciji za tri dana i bilo bi pravo sportsko čudo da Venecija ne iskoristi domaći teren i ne eliminira Bolognu pogotovo ako kao danas Bolognu ne bude služio šut za tri poena. Polufinale Serie A1 njihova je trenutna maksimalna mogućnost i veliko postignuće za samo dvije godine Serie A Lega Basket Femminile.

Segafredo Bologna – Umana Reyer Venezia 62:92 (0:1)

  • Ana-Marija Begić (Bologna) – 29.27 min.(3sk, val.11) – 16p (2P 6-10, 3P 0-2, SB 4-7)

ŽENSKA KOŠARKA /Krešimir Dabić

Foto: Ana-Marija Begić bila je najefikasnija u redovima Segafredo Bologne protiv Umana Reyer Venezie u prvoj utakmici polufinalne serije/lbf

OGLASI

Loading