Select Page

Biciklistički savez BiH uskoro će organizirati velike događaje

Biciklistički savez BiH uskoro će organizirati velike događaje

Za vrijeme održavanja sjednice Upravnog odbora Europske biciklističke federacije u Mostaru razgovaralo se i o organizaciji velikih biciklističkih događaja u našoj zemlji.

Dužnosnici Upravnog odbora Europske biciklističke federacije (UEC) održali su sjednicu u Mostaru, a domaćin im je bio Biciklistički savez BiH. U dva radna dana vodili su se razgovori o europskom kalendaru natjecanja i ažuriranju natjecateljskih pravila, ali i o organizaciji velikih biciklističkih utrka u našoj zemlji.

 – Nakon prošlogodišnjeg posjeta predsjednika Europske federacije došli smo na ideju da organiziranjem zajedničke sjednice podržimo razvoj biciklizma u našoj zemlji i rad Biciklističkog saveza BiH te rad njegova Upravnog odbora – istaknuo je Toni Zorić, predsjednik Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine.

Mostar prednjači

  • Razvoj biciklizma u našoj zemlji vidljiv je najviše na primjeru Mostara. Od okupljanja nekolicine entuzijasta „davne“ 2005. godine do današnjih mnogih natjecanja, događaja Hercegovine kao prepoznate cikloturističke regije. Sam biciklistički savez Bosne i Hercegovine je prije samo dvije godine imao dvadesetak klubova članova, a danas ih već ima 44. Stoga je i sama organizacija sjednice Upravnog odbora Europske biciklističke Federacije samo slijed tog razvoja i svojevrsna potpora radu Saveza. Mora se naglasiti i kako je organizacija ove sjednice samo dio potpore Europske biciklističke Federacije, posebice ako se zna kako Federacija pomaže i reprezentaciju Bosne i Hercegovine te financira i trening-kampove za naše sportaše – istaknuo je Zorić. 

Najavljeni su i veliki biciklistički događaji u našoj zemlji.

     – Naša je želja organizacija utrke kroz BiH po uzoru na Tour of Croatia. Znamo kolika je to promocija Hrvatske, koliko je daleko odjeknula i koliko bi jedna takva utrka značila Bosni i Hercegovini. Upravo ovih dana s predstavnicima Europske Federacije razgovaramo intenzivno o organizaciji EP-a u BiH. To je projekt  koji bi nam značio i financijski, ali ponajviše kao promocija ovoga sporta. Bilo bi veliko kada bi u našu zemlju stigli sportaši iz 45 zemalja Europe – istaknuo je Zorić.

Počašćeni pozivom

Radom u Mostaru bio je vidno zadovoljan i predsjednik Europske biciklističke federacije (UEC) Enrico Della Casa.

  • Prije svega, moram istaknuti kako smo počašćeni pozivom predsjednika Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine da ovaj sastanak održimo u Hercegovini, u Mostaru. Sretni smo što se to i dogodilo.

    Upravni odbor Europske biciklističke federacije održao je redovitu radnu sjednicu, radili    smo na detaljima natjecateljskog kalendara i natjecateljskim pravilima. Iznimno smo zadovoljni i mjestom i rezultatima – naglasio je Della Casa.

     Važno je kazati kako je, osim radne sjednice, organiziran i turistički obilazak prirodnih ljepota i mnogih znamenitosti naše zemlje, kojim su gosti iz sedam zemalja ostali očarani i najavili svoj skoriji povratak s obiteljima.

OGLASI

Loading