Select Page

Biciklističkom rutom povezuju se gradovi i općine u zapadnoj Hercegovini

Biciklističkom rutom povezuju se gradovi i općine u zapadnoj Hercegovini

U zapadnoj Hercegovini cilj je povezati sve četiri općine biciklističkim rutama i na taj način integrirati kulturnu i prirodnu baštinu u priznati turistički proizvod

Projekt “Biciklističke rute za unaprjeđenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural”, kroz koji će se raditi na razvoju biciklističke i turističke ponude u prekograničnim regijama Crne Gore i Bosne i Hercegovine, predstavljen je u Ljubuškom.

Projekt će rezultirati stvaranjem nove i atraktivne ponude pod brendom “Cycling Rural”, koja će postati dio ukupne turističke ponude obiju zemalja, kao i turističke ponude jadranskog zaleđa.

U zapadnoj Hercegovini cilj je povezati sve četiri općine biciklističkim rutama i na taj način integrirati kulturnu i prirodnu baštinu u priznati turistički proizvod. Lokalne ceste, koje će biti umrežene u biciklističke staze, prolazit će kroz manje naseljena područja koja nisu prepoznata ili vidljiva.

Nositelj projekta je Ured za europske integracije Vlade Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ), a partneri Grad Široki Brijeg, Grad Ljubuški, Općina Posušje, Općina Grude i Turistička organizacija Herceg Novi.

Ukupna vrijednost projekta je 495.000 eura, a od čega Europska unija financira 400.000.

Fena

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading