Select Page

BiH: Cijene goriva neće više padati

BiH: Cijene goriva neće više padati

Iako je, na osnovu prošlotjednih zahtjeva, na pojedinim benzinskim crpkama u Federaciji BiH i u ponedjeljak došlo do pada maloprodajnih cijena goriva, prema trenutnoj situaciji na tržištu, trend pojeftinjenja iz prethodnih tjedana bit će zaustavljen.

Kako je za Dnevni avaz jučer kazao Milenko Bošković, predsjednik Udruženja prometnika nafte i naftnih derivata FBiH, došlo je do blagog rasta rafinerijskih cijena. S obzirom na to da je u pitanju poskupljenje od svega nekoliko feninga, on kaže da to nije razlog ni za pojeftinjenje ni za poskupljenje u maloprodaji te pretpostavlja da će naftno tržište u narednom razdoblju mirovati.

Cijene dizela nerealne

”U proteklim tjednima imali smo ukupan pad cijena od 50 feninga i mislim da daljnjih pojeftinjenja neće biti, da je litar goriva po cijeni nižoj od 1,90 do 2 KM nerealno očekivati,” rekao je Bošković za Dnevni avaz.

Objašnjava da trgovci od tih iznosa državi daju marku te da im je za ostatak – 90 feninga ili marku, teško nabaviti gorivo i u taj iznos ugraditi svoju maržu. Zbog toga smatra da je cijena dizela od 1,81 KM na pojedinim pumpama u FBiH nerealna.

OGLASI

Loading