Select Page

BISKUPI: Izađite na izbore u BiH! Ne dopustite da drugi vama manipuliraju…

BISKUPI: Izađite na izbore u BiH! Ne dopustite da drugi vama manipuliraju…

Dosljedni političari mogu pomoći da hrvatski narod u svojim pravima i obvezama bude izjednačen s druga dva naroda, a i time svi građani ove zemlje ravnopravni.

Biskupi Biskupske konferencije BiH: kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, mons. Franjo Komarica, biskup banjolučki i predsjednik BK BiH, mons. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, mons. Tomo Vukšić, vojni biskup, mons. Pero Sudar, pomoćni biskup vrhbosanski, i mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki, uputili su poruku u povodu predstojećih općih izbora, prenijela je Katolička tiskovna agencija.

Sudjelovati u izborima

– U povodu predstojećih općih izbora u BiH, koji će se održati 12. listopada, upućujemo svim članovima svojih nad/biskupijskih zajednica u zemlji i inozemstvu pastirski poziv i poticaj na izlazak na izbore. Aktivno sudjelovanje na izborima jedno je od temeljnih građanskih prava, ali i dužnosti svakog punoljetnog građanina jedne zemlje s demokratskim uređenjem. Katolici, koji imaju pravo glasa u BiH, moralno su dužni svojim aktivnim sudjelovanjem, po svojoj savjesti, na izborima izravno pozitivno pridonositi boljoj i sigurnijoj budućnosti, svojoj, svoje djece i cjelokupnog pučanstva ove zemlje koju nam je svima svevišnji Bog dao na brigu i uređenje, navodi se u poruci. – Osim što vas potičemo da izađete na izbore i tako ispunite svoju građansku i moralnu obvezu, želimo vas podsjetiti da u duhu nauka Katoličke crkve trebate voditi računa kojim kandidatima za odgovorne političke službe trebate dati svoj glas. U vrijeme kampanje i vi ste dužni temeljito se informirati što su pojedine političke stranke i njihovi predstavnici za hrvatski narod, ali i za sve žitelje ove zemlje, do sada činili, što čine i nude kao izlazak ove zemlje iz neprihvatljiva stanja beznađa. Za opstanak hrvatskoga naroda je neprihvatljiva i opasna sve bezočnije očitovana nakana da ga se ukloni s realne političke scene, navode biskupi u BiH.

Vjerodostojnost kandidata

– Koliko je to štetno i za ovo društvo u cjelini, pokazao je i zadnji četverogodišnji politički i gospodarski hod ne u prazno, nego i unatrag. Zato su vrlo važne ljudske kvalitete i stručne sposobnosti te vjerodostojnost kandidata koji očekuju vaš glas jer samo moralni, pravedni, sposobni i dosljedni političari mogu pomoći da hrvatski narod u svojim pravima i obvezama bude izjednačen s druga dva naroda, a i, time, svi građani ove zemlje ravnopravni. Ne dopustite da drugi vama manipuliraju! Prosudite zrelo i glasujte svjesno i odgovorno! Vaše ljudsko i kršćansko dostojanstvo obvezuje vas da budete u najvećoj mjeri graditelji budućnosti svoje i drugih oko sebe, naglasili su biskupi u poruci.

vecernji.ba

OGLASI

Loading