Select Page

BOĆANJE: Od petka do nedjelje Posušje će biti domaćin Petoboja nacija u kategoriji U20

BOĆANJE: Od petka do nedjelje Posušje će biti domaćin Petoboja nacija u kategoriji U20

U organizaciji Boćarskog saveza BiH od 18. do 20. listopada na terenima Boćarskoga doma Nožinac u Posušju održat će se PETOBOJ NACIJA.

Na ovom zanimljivom turniru okupit će se mladi boćari u kategoriji U-20 koji pristižu iz pet zemalja: Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i BIH. Prvi susreti započinju u petak 18.listopada u 13:30, svečano otvaranje turnira najavljeno je za petak u 18:30, dok je završetak turnira predviđen za nedjelju 20.listopada u ranim poslijepodnevnim satima, a organizatori očekuju kako će natjecanja završiti do 13:30.

Organiziranjem turnira za boćare do 20 godina starosti Boćarski savez BiH želi dodatno popularizirati ovaj sport među mladima. U razgovoru s trenerom Bure, izbornikom boćarske reprezentacije BiH i predsjednikom Boćarskog saveza BiH Matom Grubišićem doznajemo kako će se na natjecanju okupiti 30-tak igrača do 20 godina starosti. „ Mi tradicionalno igramo petoboj nacija za seniore. Ove smo godine kao reprezentacija BiH ostvarili najbolji plasman do sada. Osvojili smo 2. mjesto. Do sada smo jednom bili treći, a sve su ostalo bila četvrta mjesta. Dakle, ipak se ide naprijed. Turnir U-20 dogovoren je na svjetskoj razini kako bi se dodatno populariziralo boćanje i privukao što veći broj mladih igrača“, kazao je predsjednik Saveza Grubišić.

Posuški BK Bura ove je godine znatno oslabljen, stoga ne čude rezultati, koji su pomalo podređeni cilju popularizacije boćanja, privlačenja mladih igrača i podrške klubovima unutar Saveza. Tako su iz Bure čak tri mlada igrača prešla u BK Sv. Stipan Gorica. Na terenima Boćarskoga doma Nožinac u subotu, 12. listopada odigran je susret 3. kola Prve boćarske lige BiH u kojem je posuški klub BK Bura ugostio BK Neum. Na kraju susreta pobjedu su slavili gosti iz Neuma (8:14). To je bio treći poraz Bure u nizu u dosadašnjem dijelu prvenstva. Svoju šansu za osvajanje prvih bodova vide u susretu 4. kola koji 26. listopada igraju s mladom ljubuškom ekipom BK Rastok.

Podsjetimo, od ove godine su klubovi raspoređeni u dvije lige, što je bio primarni cilj Boćarskog saveza BiH. Boćari se natječu po sezonama jesen – proljeće, kako se održavaju boćarska natjecanja svud u svijetu. Reorganizaciju natjecanja u Savezu smatraju napretkom u boćanju kod nas. U Prvoj boćarskoj ligi BiH natječu se BK Bura, BK Neum, BK Grude, BK Široki, BK Čapljina i BK Rastok. U Drugoj ligi su četiri boćarska kluba: Ante Rozić iz Mostara, Napredak Willa iz Sarajeva, Dračevo i Sv. Stipan Sovići.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading