Select Page

BOĆARI TAKOĐER U IZOLACIJI – ČEKA SE NASTAVAK PRVENSTVA

BOĆARI TAKOĐER U IZOLACIJI – ČEKA SE NASTAVAK PRVENSTVA

Sudbinu ostalih sportova dijeli i bosanskohercegovačko boćanje. Prema kalendaru natjecanja, drugi dio prvenstva trebao je početi 5. travnja, međutim, sada je sve na čekanju.

Štoviše, boćari nisu uspjeli održati ni redovitu godišnju skupštinu koja je bila sazvana za početak ožujka. Međutim, zbog početka pandemije u tom terminu nije održana jer bi se, s obzirom na razvoj situacije, svejedno, morala sazvati.

Podsjećamo, od sredine prošle godine boćari su, kao i većina ekipnih sportova, odlučili prijeći na sustav natjecanja jesen – proljeće. Prvi dio odrađen je prema rasporedu, odigrano je svih pet kola jesenske polusezone, da bi se u nastavak umješale “više sile”. Jesesnski prvak su Grude koje su u pet utakmica osvojile devet bodova, slijedi Čapljina sedam bodova, na trećem mjestu je Rastok s pet bodova, četvrti je Neum s četiri boda, petoplasirani Široki ima tri boda, a posljednja, šesta, Bura samo dva boda. Jasno je da se od Bure, koju predvodi Mate Grubišić, inače, predsjednik Boćarskog saveza Bosne i Hercegovine, očekivalo više, međutim, veće razočaranje je Neum koji brani lani osvojeni naslov prvaka.

Ugodno iznenađenje je Rastok, koji je u ovom trenutku i najveća nada bh. boćanja. Ima petnaestak igrača, pa praktično može nastupiti s dvije ekipe, te nekolicinu mladih. Jedini mu je problem natkrivanje boćališta.

Što se tiče čela ljestvice. Grude, Čapljina i Neum smatrani su favoritima i prije početka natjecanja. Međutim, očito je da je reprezentativac Josip Glavinić, koji se nakon sezone u matičnom Neumu ponovno otisnuo prema Dubrovniku, ekipi puno značio. U takvoj situaciji Grude i Čapljina su praktički, ostali jedini konkurenti za naslov prvaka, pa kada god se prvenstvo nastavi.

Uz nastavak prvenstva u Prvoj boćarskoj ligi, trebali su startati i drugoligaši. Prema najavama, u tom rangu trebali su biti sarajevski Napredak Willa, Dračevo iz Dračeva kod Čapljine, i Sveti Stipan iz Gorice kod Gruda. Za sada se po svim pitanjima iz boćanja nitko ne oglašava. Sve je na čekanju boljih, odnosno zdravijih dana.

Večernji list

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading