Select Page

Boli li istina: Zašto nekima u Bosni smeta istina hrvatske predsjednice?

Boli li istina: Zašto nekima u Bosni smeta istina hrvatske predsjednice?

Ovih dana buru političkih komentara u javnosti je pokrenula izjava predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović u kojoj je, jednoj stranoj tiskovini, rekla da je radikalni islam u BiH najveća prijetnja Hrvatskoj. Naravno, bh javnost uvijek osluškuje izjave politički visokorangiranih susjeda ta na temelju njih počesto uzvraćaju jako primitivnim uvredama što se dogodilo i ovoga puta. Najprije se oglasio kako kažu popularni bh voditelj, doduše u Hercegovini je malo tko čuo za njega, sa svojim seksističko nastranim prilogom u njegovoj emisiji a onda ‘ubodeni’ istinom kao iglom javili su se i mnogi bh unitaristi koji na spomen riječi Hrvatska dobiju toliko jak osip da moraju pribjegavati antibioticima…

Predsjednica Grabar Kitarović je najprije ukazala na stvari u Bosni onakve kakve jesu i kakve svi poznaju ali se prave da ih se ne tiču. Nije ništa novo rekla ako je izjavila da se u Bosnu vratilo tisuće terorista koji su terorizirali narod Iraka i Sirije. Nije ništa novo rekla ako na ulicama bosanskih mjesta se sve više može vidjeti da je radikalizam uzeo maha pa doista čude izjave uvrijeđenih bh političara kojima nisu sjele izjave predsjednice Hrvatske.

Treba pogledati istini u oči i suočiti se s njom, mnogi u Europi još uvijek žmire na spomen BiH iako znaju da izjave predsjednice Grabar Kitarović nisu daleko od istine. Zato ovaj uspješan pokušaj hrvatske predsjednice da ukaže na problem i istinu svakako zaslužuje pohvale bez obzira sviđalo se to nekima ili ne. I ne samo to, predsjednica treba povesti računa i upozoriti EU o sve jačim (politički opasnim) unitarističkim snagama u BiH čije bi daljnje jačanje moglo dovesti do daljnje konfuzije bh društva s obzirom da velika većina naroda u ovoj državi sigurno neće nikad prihvatiti unitarizaciju države.

vecernji.ba

OGLASI

Loading