Select Page

Červar objavio popis nove Hrvatske i šokirao: Od reprezentacije se oprostili Gojun i Kopljar!

Červar objavio popis nove Hrvatske i šokirao: Od reprezentacije se oprostili Gojun i Kopljar!

Izbornik Lino Červar objavio je popis od 27 igrača na koje računa za dvije prijateljske utakmice sa Švedskom.

Na popisu nema igrača koji su se oprostili od reprezentacije nakon nedavnog Europskog prvenstva u Hrvatskoj – Mirka Alilovića, Igora Vorija, Ivana Čupića i Denisa Buntića – a naknadno su se oprostili i Jakov Gojun i Marko Kopljar, što je Červar otkrio na današnjoj press-konferenciji. Ove akcije pošteđen je Domagoj Duvnjak.

”Jakov Gojun, Marko Kopljar, Mirko Alilović i Ivan Čupić su se povukli iz reprezentacija iz svojih razloga”, rekao je izbornik.

Červar je osim promjena u reprezentaciji otkrio i svoj novi stručni stožer.

”Moj prvi pomoćnik će biti Davor Dominiković, olimpijac, svjetski pobjednik. Igor Vori će biti direktor reprezentacije. Prestaje s aktivnim igranjem i posvetit će se reprezentaciji. Trener vratara bit će Mirko Bašić koji je već u kontaktu s vratarima.”

“Bio sam iznenađen pozivom. To je velika čast i obaveza. Imam iskustvo pomoćnog trenera u Dubravi”, rekao je Davor Dominiković.

Vori ima sasvim novu ulogu, ali ostaje uz reprezentaciju.

”Prije svega hvala svima u Savezu koji su mi dali šansu da ostanem uz obitelj kao što je HRS. Siguran sam da ću dati sve od sebe kao i na terenu. Sretan sam i novi izazov je ispred mene. Bit će puno novih imena, ali treba zasukati rukave i raditi”, poručio je bivši kapetan.

Hrvatska rukometna reprezentacija će, u sklopu reprezentativnog tjedna od 2. do 8. travnja ove godine, odigrati dva prijateljska dvoboja sa Šveđanima koji su u finalu Eura izgubili od Španjolske.

Bit će to dvije dobre provjere za izbornika Červara da spozna mogućnosti novopozvanih, ali i svih drugih igrača uoči dvaju kvalifikacijskih okršaja za Svjetsko prvenstvo protiv Crne Gore.

Te utakmice će se igrati u lipnju, točni termini još nisu određeni. Poznato je samo da će Hrvatska biti domaćin u prvoj utakmici između 8. i 10. lipnja te da će se revanš igrati u Podgorici između 12. i 14. lipnja.

Na popisu su:
VRATARI: Ivan Stevanović (Kadetten Schaffhausen), Filip Ivić (Kielce), Ivan Pešić (Meškov Brest)

KRILA: Manuel Štrlek (Kielce), Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Lovro Mihić (Wisla Plock), Josip Božić Pavletić (PPD Zagreb), Ivan Vida (Dubrava), Marin Jelinić (Nexe)

PIVOTI: Kristian Bećiri (Celje), Marino Marić (Melsungen), Željko Musa (Magdeburg), Tin Kontrec (PPD Zagreb), Krešimir Kozina (Fuchse Berlin), Ilija Brozović (Hannover)

VANJSKI: Marko Mamić (Kielce), Halil Jaganjac (Metalurg Skoplje), Stipe Mandalinić (Fuchse Berlin), Damir Bičanić (PPD Zagreb), Luka Cindrić (Vardar), Igor Karačić (Vardar), Domagoj Pavlović (PPD Zagreb), Luka Stepančić (PSG), Šime Ivić (Nantes), Ivan Sršen (Pick Szeged), Jakov Vranković (Tatabanya), Luka Šebetić (Tremblay-en-France).

dnevnik.hr

OGLASI

Loading