Select Page

Cesta od Rakitna prema Blidinju ponovno prohodna

Cesta od Rakitna prema Blidinju ponovno prohodna
Zbog snježnih nanosa od 19 sati u subotu dionica M-17.5 Posušje – Jablanica (dionica Rakitno – Blidinje) bila je zatovorena za sav promet.

Nevrijeme je stvorilo brojne probleme vozačima koji su se kretali na navedenoj dionici u poslijepodnevnim satima, a za sada nema još slžbenih informacija u izvješćima na stranicama Auto moto saveza u BiH (AMS BiH) i Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) o ponovnom otvaranju navedene dionice.

Što se tiče stanja na drugim dionicima, iz jutarnjeg izvješća AMS-a u BiH prenosimo kako je zbog ugaženoga snijega i poledice na kolniku, otežano se prometuje na dionici Sarajevo – Rogatica (preko Romanije), dok je obustavljen promet teretnih vozila.

Jak vjetar mjestimice stvara snježne nanose na dionicama cesta Tomislavgrad – Šujica – Kupres, Livno – Šujica, Glamoč – Mliništa i Priluka – Mliništa.

Na cestama preko planinskih prijevoja ima ugaženoga snijega i poledice na kolniku, dok je u nizinama poledica moguća na prilazima tunelima i preko mostova. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima se također savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na dionici M-15 Livno – Šujica preko prijevoja Borova Glava vozači se upozoravaju na učestale izlaske divljih konja na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa, naveli su u jutarnjem izvješću iz AMS-a.

(www.jabuka.tv/Foto: Arhiva)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading