Select Page

Članovi HPD-a Pločno na Danu planinara Splitsko-dalmatinske županije

Članovi HPD-a Pločno na Danu planinara Splitsko-dalmatinske županije

Članovi HPD-a Pločno sudjelovali su na Danu planinara Splitsko-dalmatinske županije u organizaciji PD“Kamešnica“ iz Otoka (subota) a u nedjelju na 3. po redu rođendanu planinarskog društva ”Sveti Jure” iz Solina. Subotnji program otpočeo je okupljanjem planinara kod planinarske kućie Orlovac podno Kamešnice da bi se po jakom vjetru krenulo na uspone po Kamešnici.

Korita i Solin_01

Po povratku je ispred doma upriličen zabavni program uz nastupe lokalnih KUD-ova, te su domaćini sve prisutne počasili planinarskim gulašom.Iako je bio jak vjetar, to nije ometalo planinare da se zabave uz pjesmu i ples do večernjih sati. Nakon što su se pozdravili s kolegama u Koritima krenuli su put Solina gdje su ih čekale kolege planinari iz Solina Knez i Pavić.Uz druženje i razgovor u tren oka prođe večer i valjalo je poći leći jer ujutro je trebalo na uspon na Kozjak.

Korita i Solin_10

Svoj treći rođendan planinari iz PD-a sv. Jure obilježili su otvaranjem nove staze na Kozjaku: 80-ak planinara uspon je započlo u Gornjoj Rupotini uz Grginov potok, a do vrha sv. Jure stigli smo sjeveroistočnom stranom Kozjaka s usputnim zaustavljanjem na vidikovcu s kojeg se pruža prekrasan pogled na solinsku prodolinu….. na uspon se krenulo oko 8:15h i s usputnim stajanjima na vrh se stiglo oko 11 sati… nova staza pokazala se lijepom i zanimljivom i samo na djelovima zahtjevnom. Nakon dolaska na vrh i kraćeg odmora u podne je služena Sv. misa u kapelici Sv. Jure.

Korita i Solin_16

Po završetku Sv. Mise uslijedio je ručak u organizaciji domaćina koji je bio odličan.Zahvaljujemo se domaćinima, koji su nas i ovaj put oduševili domaćinskim prijemom, na odličnoj organizaciji i ugodno provedenom danu.

hpd-plocno.com

OGLASI

Loading