Select Page

ČLANOVI ZBORA SV. CECILIJE IZ MOSTARA POSJETILI MASNU LUKU I BLIDINJE

ČLANOVI ZBORA SV. CECILIJE IZ MOSTARA POSJETILI MASNU LUKU I BLIDINJE

Tridesetu nedjelju kroz godinu u Poljima u crkvi sv. Ilije u Masnoj Luci, 25. listopada 2020. godine, svojim je pjevanjem uzveličao zbor sv. Cecilije iz Franjevačke crkve i samostana sv. Petra i Pavla u Mostaru. Zbog pandemije i straha od lošeg vremena, tek je dvadesetak članova zbora sa svojim voditeljem Drago Soldom nešto prije sv. mise u 10 sati stiglo u Masnu Luku.

Pred prepunom crkvom i mnogo vjernika pred crkvom sv. je misno slavlje predvodio fra Ante Marić kapelan Polja. U koncelebraciji je fra Petar Krasić. Zbor je pjevao predivno i izabrao one pjesme koje su s njima i vjernici mogli pjevati. Na kraju je svete mise zbor zapjevao „Ti si Petar“, kompoziciju koja ga bilježe sva desetljeća njegova postojanja, na oduševljenje svih vjernika, te su konačno svi zajedno za otpust pjevali „Zdravo, Djevo“.

Zbor je nakon toga pogledao Galeriju „Fra Vinko Mikulić“, zabavili se u suvenirnici uz kavu, likere i ljekobiljne napitke Franjevačke kuće molitve u Masnoj Luci. Iza toga ih je fra Ante odveo na nekropolu stećaka Dugo Polje i na Divin Grob. Na oba smo se smjesta molili za svoje pretke koji su nam čuvali ovu divnu zemlju i našu vjeru. I svojom krvlju kad je to trebalo.

Iza toga smo na ručak otišli u Hajdučke Verleti. Vlasnica Vrleti Albina i njena kćerka Marija su nas častili ručkom, i nisu dali fra Anti da ga plati. Zbor je otpjevao u zahvalu „Fala“. S nama je na ručku bio i župnik Doljana fra Stjepan Pavličević. Dan je ipak bio lijep, te smo mogli uživati u Poljima. Vjerujemo da smo i kućama ponijeli lijepe dojmove duhovnog i ljudskog druženja.

Tekst: Fra Ante Marić

Blidinje.NET

OGLASI

Loading