Select Page

Clinton i Trump ulaze u završnicu kampanje

Clinton i Trump ulaze u završnicu kampanje

Hillary Clinton i Donald Trump u ponedjeljak su ponovo pošli u utrku za biračima, pokazujući svoju odlučnost dva mjeseca prije predsjedničkih izbora na kojima će se birati nasljednik Baracka Obame u Bijeloj kući.

Produženi vikend za praznik Dan rada (Labor Day) u Sjedinjenim Državama simbolično obilježava kraj ljeta, a u izbornoj godini i ulazak u završnicu utrke za predsjedničke izbore 8. studenoga.

“Spremna sam, i više nego spremna!”, izjavila je nasmiješena Hillary Clinton, i dalje u vodstvu u nacionalnim anketama, pozdravljajući novinare koji su prvi put putovali s njom u istom zrakoplovu.

Njezin republikanski protukandidat koji je u ponedjeljak isto bio u Clevelandu, u Ohiju rekao je: “Vratit ćemo naša radna mjesta i zaustaviti odlazak tvrtka” iz zemlje. “Moramo ovoj zemlji vratiti radna mjesta ili više nećemo imati zemlju”.

Zrakoplovi dvoje kandidata su se u isto vrijeme našli u zračnoj luci u Clevelandu, u Ohiju, jednoj od ključnih saveznih država (“swing state”) na predsjedničkim izborima.

U tom bivšem središtu američke industrije gdje su izgledi za zapošljavanje ograničeni, a plaće stagniraju, Trump se nada da će mobilizirati “birače koji obično nisu glasovali za republikance i koji već dugo nisu izlazili na birališta”, rekla je voditeljica njegova izbornog stožera Kellyanne Conway.

vecernji.ba

OGLASI

Loading