Select Page

Dalić i Kovačić pred najvažniju utakmicu Eura. “Modrić nas mora povesti”

Dalić i Kovačić pred najvažniju utakmicu Eura. “Modrić nas mora povesti”

Hrvatski nogometaši doputovali su u Leipzig, gdje ih u ponedjeljak od 21 sat očekuje ključni dvoboj trećeg kola Eura s Italijom, a izbornik Zlatko Dalić i Mateo Kovačić će se od 20 sati družiti s novinarima.

– Očekuje nas teška utakmica protiv dobre, kvalitente i organizirane Italije. Mi znamo pto nam je činiti, moramo sutra biti pravi kao što smo vujek bili kad je bilo najpotrebniej, rekao je Kovačić.

– Još jednna povijesna utakmica u nizu naših povijesnih utakmica. Spremn ismo, svi su zdravi osim Vide. Svjesni smo sitzuacije u kojoj jesmo, da je nokaut faza za nas već došla, ali bez produžetak ,i da nam igra samo pobjeda. Svje drugo nas šalje kući, a ne bi htjeli ovako rano ići kući. Kad je bilo tijesno uvijek smo bili pravi. Svjesni smo svega, spremni smo i idemo se boriti, Dalić.

Jučer smo čuli da Talijani zovu Spallettija kraljem taktike, što misli o toj njegovoj osboni i i taktici?

– Cijenim Spallettija, njegove trofeje, ovo zadnje kad je bio prvak s Napolijem. Talijani su najpoznatiji po taktici. Oni su najjači u obrani i igri na bod, koji je njima dovoljan. Mi moramo biti spremni na sve, biti jako strpljivi, ne upasti u nervozu, ne nasjedati na neke provokacije. To je nogomet, sve je moguće, ali mi moramo biti spremn ina sve, kaže Dalić.

Brinemo da je ovo Modrićeva zadnja utakmica, rekao je španjolski novinar…

– Ne razmišljamo o Lukinom zadnjem velikom natjecanju. Sretni smo i ponosni da nas i dalje vodi. Nadam se da ćemo biti svi pravi, da ćemo pokazati da možemo kad je najpotrebnije. i on je svjestan da nas sutra mora povesti, kaže Kovačić.

Što je razlog lošeg starta?

– Slažem se da ovo što smo odigrali nije na našem niovu. Razlika je u tome da prelako primamo golvoe. u Kataru smo primili samo gol u grupi, a sad smo primili pet. Nemamo Perišića, koji je u kataru bio u top-formi, što su igračli starij idvije godine, pto igramo prtiv jakih protivnika koji imaju kvalitetu, Mislim da je ključ u prelakim golovima.

Do Dalića Vatreni nikad u trećoj utakmici nisu uspijevali izvoriti plasman dalje. Je li sad pritisak veći nego na Euru?

– Sigurno da je pritisak. Naš je colj proći grupu, a u ovj smo situaciji. To je opet neka povijesna utakmica, ne znam kako kod nas toliko povijesnih utakmica. Pritisak je zbog naših rezultatam, zbog toga što sto tisuća ljudui hoda za nama, No to nas ne bi smjelo sputati da sutra opet budemo dobri, da pokažemo karakter. Moram osve napraviti da ne uđemo u rezultatski minus, pa opet idemo u nekakvo ispravljanje. Malo drugačije ćem os epostaviti,. Strpljivo o čekati svoju šansu, Dalić.

– Ima par stariji igrača, to je uredu, ali bitno je kako se osjećamo, a mi se osjećam odobro. Nism odosad ovdje pokazali naše pravo lice, a sutra se nadamo da ćemo ga pokazati. Svatko ima pravo na dvoje mišljenje, nama je velika čast igrati za Hrvatsku i nadam se sutra novoj dobroj utakmici, kaže Kovačić.

OGLASI

Loading