Select Page

Dalić: Izvukli smo nedvojbeno najtežu moguću skupinu

Dalić: Izvukli smo nedvojbeno najtežu moguću skupinu

Hrvatska nogometna reprezentacija izvukla je tešku skupinu na Euru, igrat će sa Španjolskom, Italijom i Albanijom. Ždrijeb je prokomentirao izbornik Vatrenih Zlatko Dalić.

– Izvukli smo nedvojbeno najtežu moguću skupinu, igramo protiv aktualnog prvaka Europe i aktualnog osvajača Lige nacija. Imat ćemo jako težak posao, ali nadam se da ćemo to uspjeti apsolvirati, kao i uvijek do sad. Naš cilj je proći skupinu, plasirati se u nokaut fazu natjecanja. Bit će teško i neizvjesno, ne smijemo podcijeniti niti Albaniju koja je bila sjajna u kvalifikacijama. Otvaramo protiv Španjolske u Berlinu, a u vjerojatno odlučujućoj utakmici igramo protiv Italije. Dakle, bit će nezgodno, teško i borbeno, ali navikli smo na to. Pred nama je šest mjeseci, počinjemo se polako pripremati i nadam se da mi to možemo riješiti, rekao je izbornik.

Hrvatska otvara prvenstvo 15. lipnja u Berlinu sa Španjolskom, 19. lipnja u Hamburgu se sastaje s Albanijom, a 24. lipnja u Leipzigu slijedi susret s europskim prvakom Italijom.

Delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza na ždrijebu u Hamburgu predstavljali su Dalić, predsjednik Marijan Kustić, prvi dopredsjednik Ante Vučemilović Šimunović, izvršni direktor Tomislav Svetina, pomoćnik Ivica Olić, team menadžerica reprezentacije Iva Olivari i glasnogovornik Tomislav Pacak.

Europsko prvenstvo u Njemačkoj održat će se od 14. lipnja do 14. srpnja u deset gradova: Berlinu, Kölnu, Dortmundu, Düsseldorfu, Frankfurtu, Gelsenkirchenu, Hamburgu, Leipzigu, Münchenu i Stuttgartu. Finale se igra na olimpijskom stadionu u Berlinu.

OGLASI

Loading