Select Page

Dalić naredio totalni napad na Ruse, kreće najjači sastav

Dalić naredio totalni napad na Ruse, kreće najjači sastav

HRVATSKA reprezentacija odradila je posljednji trening prije najteže utakmice na SP-u do sada, četvrtfinala protiv domaćina Rusije.

Zlatko Dalić je na posljednjoj press konferenciji u Sočiju, pod naletom emocija, kazao da očekuje najbolju predstavu Hrvatske na turniru, a posebno želi vidjeti bolji napadački učinak. Naredio je totalni napad na Ruse i svjesno stavio pritisak na svoje napadače. Isto je Mariju Mandžukiću napravio prije Danske. Mandžo će zabiti, i Mandžo je zabio.

“Očekujem bolji napad nego u prijašnjim utakmicama. Ovo je najveća utakmica i tako ćemo se postaviti”, rekao je Dalić pred brojnim novinarima.

Utakmicu u Sočiju za Hrvatsku započet će sastav koji je krenuo protiv Argentine i Danske. Kao i obično, važnije je tko će je završiti.

Zbog obilne kiše u Sočiju, FIFA je promijenila lokaciju treninga pa je hrvatska reprezentacija umjesto na stadionu Adler zadnji trening odradila na Park Areni u sklopu Olimpijskog parka. Rusi su također trenirali na istom terenu, ali u ranijem terminu.

Travnjak stadiona Fišt čuva se za subotnji ogled, na njemu se ne trenira.

Nekoliko sati prije početka treninga nad Soči se srušilo nevrijeme s obilnom kišom.

Svi igrači su bili na raspolaganju izborniku Zlatku Daliću i ako ne bude nepredviđenih situacija na travnjak će od prve minute istrčati Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić – Rakitić, Brozović – Rebić, Modrić, Perišić – Mandžukić.

Ni ruski izbornik Stanislav Čerčesov nije otkrio karte, no domaći novinari smatraju kako će Zbornaja nastupiti u sastavu Igor Akinfejev – Mario Fernandes, Ilja Kutepov, Sergej Ignaševič, Fedor Kudrjašov – Roman Zobnin, Daler Kuzjaev – Aleksandr Samedov, Aleksandr Golovin, Denis Čerišev – Artem Džjuba.

Dvoboj protiv Rusije je na rasporedu u subotu 7. srpnja s početkom u 20 sati po hrvatskom vremenu, a utakmicu će suditi brazilski sudac Sandro Ricci.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading