Select Page

Dalić: Nitko nije prekrižen; komentirao kako zamijeniti Modrića

Dalić: Nitko nije prekrižen; komentirao kako zamijeniti Modrića

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije povodom okupljanja Vatrenih uoči tri ogleda u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

– Nitko nije otpisan i prekrižen, ako netko sada nije na popisu, ne znači da neće biti na sljedećem. Mislim da s ovim igračima možemo ostvariti rezultat koji želimo. Nadam se da ćemo biti na nivou, da ćemo moći snage da nešto napravimo u ove tri utakmice. Nitko nije prekrižen, ističe izbornik Zlatko Dalić.

Kako zamijeniti Luku Modrića?

– Luku cijela momčad mora zamijeniti, stariji igrači poput BrozovićaPerišića i Lovrena moraju preuzeti odgovornost. Mi se moramo polako ne to privikavati i polako to prihvatiti da uskoro Luke neće biti, dodaje. 

Rusija igra drugačije nego na SP-u 2018. kada je Hrvatska izbacila Rusiju.

– To je 4-3-3 sistem. Drugačiji način nego što su igrali prije, ali pripremali smo se. ĆorlukaOlić Pletikosa su ih dobro analizirali, morat ćemo se dobro pripremiti. To je njima bitna utakmica, imat će 20 tisuća ljudi na utakmici. Bit će težak posao, dodaje. 

Kaže da neće sve tri utakmice, dakle protiv Rusije, Slovačke i Slovenije, igrati u istom sastavu. 

U napadu će tražiti rješenja preko KramarićaLivaje Čolaka.

– Nažalost otpao je Budimir pa ćemo vidjeti kakva će biti kasnije situacija s njim. 

Komentirajući koliko je potrebno osvojiti bodova za plasman u Katar, Dalić odgovara. 

– 20 ili 21 bod bi trebalo biti dosta za prvo mjesto. Dinamika kada i kako ćemo ostvariti, to nije toliko bitno. Bilo bi lijepo da se vratimo neporaženi iz Rusije i iz Slovačke.

Koliko igrače ometa situacija s transferima? 

– Problem su te priče o transferima, to mislim da doista ometa. Ako maksimalno koncentracija ne bude na nivou imat ćemo problema, sastanak večeras će biti da se to pokušava ostaviti sa strane. Inzistirat ćemo ne tome. Čini se da je Nikola riješio svoje, da je na putu iz Moskve u London, ističe Dalić. 

Svi su igrači izvadili testove, ali ja nisam taj koji će inzistirati na tome da se svi cijepe.

– Ja sam se cijepio, ali to igrači moraju u klubovima riješiti. Koliko znam, većina je cijepljena, no nisam nikome ništa naređivao, ističe. 

Na pitanje Ivana Doriana Molnara kako će izgledati sredina, Dalić odgovara. 

– Tu su Brozović, KovačićPašalić i Vlašić i tu je Ivanušec koji je u dobroj formi. Luku ćemo teško nadomjestiti, ali svi će morati dati više. Ja zaista vjerujem, nisam u strahu.

Komentirao je transfer Vlašića u West Ham.

– Sigurno ti transferi poremete koncentraciju, nadam se ipak da će svi biti spremni za utakmicu. Ja se ne mogu puno u to miješati, Nikola zna što je za njega najbolje, ali mislim da je zaslužio i veći klub od West Hama. Nikola će vjerujem raditi još bolje transfera idućih godina. 

Teško je igrati tri utakmice u sedam dana, nije nam nimalo ugodno, dodaje Dalić.

– Pitanje je koliko mi na to možemo utjecati, mi ti moramo prihvatiti. Koliko je dobro ne znam, ali znam da je jako teško za igrače. 

Raspored za Vatrene 

Hrvatska će u srijedu gostovati kod Rusije, tri dana poslije kod Slovačke, dok će idućega utorka na Poljudu dočekati Sloveniju.

Na tablici Hrvatska i Rusija dijele prvo mjesto sa šest bodova iz tri utakmice, dok je Slovačka treća s pet prikupljenih bodova.

Hrt. Hr

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading