Select Page

Dalić objavio popis bez umirovljenog Rakitića, vraća se Modrić

Dalić objavio popis bez umirovljenog Rakitića, vraća se Modrić

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis igrača za novo okupljanje koje slijedi 5. listopada.

Vatreni u listopadu imaju gust raspored, čak tri utakmice u tjedna dana. Prvo u St. Gallenu igraju prijateljsku utakmicu sa Švicarskom 7. listopada, a zatim slijede dvoboji Lige nacija u Zagrebu sa Švedskom 11. listopada te tri dana kasnije s Francuskom.

Nakon što je propustio okupljanje u rujnu, popis reprezentativaca opet predvodi kapetan Luka Modrić, a prvi put je na njemu branič Lillea Domagoj Bradarić. Među reprezentativce se vraća  Marko Rog.

Izbornik je  pretpozive poslao Lovri KalinićuMili ŠkorićuMislavu Oršiću, Miji Caktašu i Kristijanu Lovriću.

– Ako netko od pozvanih otpadne zbog ozljede ili bolesti, fokusirali smo se u pretpozivima na igrače iz HT Prve lige gdje se igra dobar nogomet i to svakako poštujemo. Škorić, Oršić, Caktaš i Lovrić su nositelji igre svojih momčadi u domaćem prvenstvu i zaslužuju biti u krugu reprezentativnih kandidata, poručio je izbornik Zlatko Dalić.

Nakon dva odigrana kola u Ligi nacija, Hrvatska se nalazi na začelju skupine 4 bez bodova i s gol-razlikom 3-8. Bez bodova je i Švedska koja ima gol-razliku 0-3. Vodeći Potugal i Francuska imaju po šest bodova. Samo će prvoplasirana reprezentacija izboriti pravo nastupa na završnom turniru i boriti se za naslov pobjednika drugog izdanja ovog natjecanja.

Popis za listopad:

Vratari: Dominik Livaković, Simon Sluga, Ivo Grbić

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Tin Jedvaj, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Dario Melnjak, Filip Uremović, Domagoj Bradarić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Marko Rog, Mario Pašalić, Nikola Vlašić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Ante Budimir, Antonio Mirko Čolak

Pretpozivi: Lovre Kalinić, Mislav Oršić, Mile Škorić, Mijo Caktaš, Kristijan Lovrić

Hrt. hr

OGLASI

Loading