Select Page

DANI HRVATSKOG JEZIKA: Posušju četiri nagrade!

DANI HRVATSKOG JEZIKA: Posušju četiri nagrade!

Dana 31. ožujka 2016. godine je održano tradicionalno županijsko natjecanje “Dani hrvatskog jezika” u Općinskoj vjećnici Ljubuški. Ovogodišnji domaćin bila je Srednja strukovna škola Ruđera Boškovića Ljubuški. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije.

Zapadnohercegovačke. Na samom početku natjecanja, sve nazočne, pozdravio je ravnatelj škole Ivan Šaravanja i obratio se s par prigodnih riječi dobrodošlice, a u ime Ministarstva obrazovanja kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke pomoćnik ministrice Mario Mikulić.

Na natjecanju su sudjelovale sve osnovne i srednje škole Županije Zapadnohercegovačke, koji su se natjecali u pisanju pisanih uradaka i u recitiranju.

Pismene uradke i recitacije je ocjenjivalo stručno povjerenstvo u sastavu: mr. sc. Jozo Marić,dr. sc. Marko Tokić, prof. Jerko Ivanković i glumac Robert Pehar.

IMAG0085 IMAG0079

U kategoriji pisani uradak – osnovne škole, treće mjesto osvojila je Matea Galić iz Osnovne škole Franice Dall era Vir na temu „Moji nemiri i čežnja“, drugo mjesto osvojila je Katarina Alpeza 8.d iz Osnovne škole Ruđera Boškovića Grude na temu „Priča stare školske klupe“, a prvo mjesto osvojila je Lucija Senjak 7.e iz Osnovne škole Ivana Mažuranića Posušje na temu „Priča stare školske klupe“.

IMAG0078 IMAG0077

U kategoriji pisani uradak – srednje škole, treće mjesto osvojio je Stanko Bebek 2.a iz Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića Ljubuški na temu „Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda“, drugo mjesto osvojila je Paula Bogut 2.c iz Srednje strukovne škole Široki Brijeg na temu „I ovo proljeće je naše. Proljeće mladosti, ljubavi i ljepote“, a prvo mjesto osvojila je Valerija Bago 4.a iz Gimnazije fra Grge Martića Posušje.

IMAG0075 IMAG0070

U kategoriji recitatori – osnovne škole, treće mjesto osvojio je Bruno Mikulić iz Osnovne škole Ruđera Boškovića Grude s recitacijom pjesme „Zaljubljen u ljubav“ – autora Josipa Pupačića, drugo mjesto osvojila je Antonija Kvesić 7. a iz Osnovne škole Kočerin s recitacijom pjesme „Ne zaboravi biti sretan“ autora Pabla Nerude, a prvo mjesto osvojili su braća Tomislav i Miran Bulić iz Osnovne škole Tina Ujevića Vitina s recitacijom pjesme „Domovini iz tuđine“ autora Antuna Gustava Matoša.

U kategoriji recitatori – srednje škole, treće mjesto osvojio je Marin Perić 3.e iz Srednje strukovne škole Ljubuški s recitacijom pjesme „Danajci odasvud“ autora Veselka Koromana, drugo mjesto osvojio je Marko Bošnjak uz pratnju na gitari Filip Radoš iz Srednje škole Antuna Branka Šimića Grude s recitacijom „Dalmacijo poviješću pritrujena“ autora Ljube Stipišića Dalmate, a prvo mjesto osvojili su Jelena Bago 4.g i Hrvoje Kovač 4. b iz Srednje strukovne škole Posušje s recitacijom pjesme „Samo je san stvarnost“ autora Tina Ujevića.

Dobitnicima su uručene i prigodne nagrade.

Iduće natjecanje “Kulturna baština moga kraja” održat će se u Srednjoj strukovnoj školi Posušje.

Posušje.net

OGLASI

Loading