Select Page

DEMOGRAFIJA: Nove kuće za nove obitelji u posuškom kraju

DEMOGRAFIJA: Nove kuće za nove obitelji u posuškom kraju

Podaci zorno pokazuju kako je Posušje grad koji stalno raste i grad je mladosti. Novi podaci o demografskoj slici nedavno prikazani pokazuju i odljev iz većine posuških sela koja ostaju prazna.

No, ono što se radi na sve strane daje nadu da će Posušani ipak ostati na svom kamenu jer niču nove kuće, škole, kanalizacija…

U Zavelimu je predsjednik raseljene MZ Nedo Pušić potvrdio kako je u tom kraju tek 20-etak stariji. Ipak obnovit će se stara škola, urediti prostor za ured MZ. Bit će to pomak za ostanak Zavelimljana. Slično je i u Podbiloj, Sutini – Rakitno, ali ima i „čvrstih“ sela, kao što su Čitluk, P.Gradac, Broćanac, pa i dio Vinjana gdje se ipak radi i vidi rad za ostanak žitelja u svom kraju.

U jednom selu smo zatekli raseljenog u Splitu koji tvrdi da će se vratiti kada ode u mirovinu. Obnovit će staru kuću i živjeti po starim običajima i imati zdravu domaću hranu. Eto nade za spas nekih posuških sela. Jer jedan stariji Vinjančanim reče – Imamo kuće za veliku obitelj a tek su tu mačke i poneki pas lutalica. Nade, dakle, uvijek ima.

PosušjE.net/PC

OGLASI

Loading