Select Page

Dijana Galić iz Vira među nagrađenim inovativnim nastavnicima

Dijana Galić iz Vira među nagrađenim inovativnim nastavnicima

U organizaciji Centra za obrazovne inicijative „Step by Step“ u Narodnom pozorištu u Sarajevu protekle je nedjelje upriličena svečanost dodjele nagrada inovativnim nastavnicama/ima koji su ušli u najuži izbor na ovogodišnjem natječaju koji ova organizacija priređuje treću godinu. Među nagrađenima je i Dijana Galić, učiteljica razredne nastave iz OŠ Franice Dall’era iz Vira.

O iskustvu s dodjele Dijana kaže kako je osjećaj predivan. Organizator se potrudio da sve bude savršeno. Pozvala je svoje kolege da se prijave na natječaj, a ona namjerava to učiniti i iduće godine. Već priprema provedbu nove prakse, a za sve koji se žele priključiti napominje kako se natječaj raspisuje u rujnu. Posebnu zahvalu uputila je roditeljima djece i učenicima s kojima je provodila svoju inovativnu praksu, za koju je i nagrađena na ovogodišnjem natječaju. Riječ je o upoznavnju učenika s obilježjima svoga kraja na način da su posjećivali različita mjesta na području općine Posušje, organiziravši pri tom likovne kolonije, a učeničkim crtežima ilustrirana je knjiga „Slovarica moga zavičaja“ koja je predstavljena 2016. godine u sklopu „Posuškoga lita“.

Knjiga sadrži 30 pojmova koliko ima i slova naše abecede, temelja od kojeg se počinje i razvija naše znanje i obrazovanje. Pojmovi, popraćeni kratkim tekstovima, predstavljaju, primjerice, različite vjerske, povijesne ili pak infrastukturne objekte, znamenite povijesne osobe, a obuhvaćeni su i običaji našeg kraja kao i flora i fauna.

Step by Step raspisuje natječaj za pet raličitih kategorija koji uključuju inovativne odgajatelje u predškolskom odgoju, učitelje, nastavnike, profesore te stručne suradnike. U svakoj kategoriji stručni ocjenjivački sud, u koji ulaze raniji pobjednici, odabire po deset nominiranih. Dijana se prijavila na natječaj nakon što je resorno ministarstvo obrazovanja naše županije proslijedilo natječaj školi. Nagrađena je plaketom, medaljonom, tabletom i Vaučerom za 11. konferenciju edukatora.

Podsjećamo kako je nastavnicama iz matematike iz Širokog Brijega za „Školu matematike“, kroz koju su održavale obuku za nadarene učenike, pripala prva nagrada, a nagradu je preuzela voditeljica Ivana Bubalo.

Centar za obrazovne inicijative „Step by Step“ je profesionalna, nevladina organizacija osnovana s ciljem promoviranja obrazovne filozofije usmjerene na dijete. Nagrade se dodjeljuju za doprinos unaprijeđenju odgoja i obrazovanja s posebnim fokusom na razvoj kritičkog mišljenja, kreativnosti, primjenu naučenog kroz inovativne prakse. Na natječaj se mogu prijaviti projekti s inovativnim praksama koji se primjenjuju u nastavi jedno određeno razdoblje, ne stariji od dvije godine.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading