Select Page

Đikić i Jurić složni: Federalno ministarstvo je prerano ugasilo hladni program u bolnicama

Đikić i Jurić složni: Federalno ministarstvo je prerano ugasilo hladni program u bolnicama
U emisiji Federalne televizije “Odgovorite ljudima” na temu borbe protiv koronavirusa u BiH gostovala je v.d. ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo ŽZH, Andrea Jurić.

Jurić je u emisiji naglasila kako se uvođenjem novih mjera ne dobiva toliko u borbi protiv koronavirusa koliko bi dobili poštovanjem postojećih mjera.

Najveći problem u Županiji Zapadnohercegovačkoj, a sigurno i u HNŽ-u i u mnogim drugim je nedostatak inspekcijskog nadzora, i cijeli sustav srlja u pisanje novih mjera, novih mjera, rekla je ravnateljica Jurić, te dodala:

Bilo bi logičnije i jednostavnije svima nama svesti mjere na minimum, da kažemo 10-15-20 mjera, a li za mjere kojima možemo osigurati kontrolu.

Znanstvenik Ivan Đikić je rekao ukoliko mjere poštuje manje od 80 građana onda one ne funkcioniraju, a na upit v.d. ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo ŽZH za mišljenje o novoj naredbi Federalnog ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike koja nalaže “obustavu svih hladnih programa i rad samo hitnih programa” odgovorio je: Ovakve mjere bi trebale dolaziti najkasnije.

U nastavku emisije Jurić je rekla kako za kontroliranje situacije s koronavirusom je potrebno još najmanje dvije godine, ali i naglasila kako nije dobila odgovor od Federalnog ministarstva na dopis koji je poslala, priopćeno je iz Stožera CZ ŽZH.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading