Select Page

Đikić i Jurić složni: Federalno ministarstvo je prerano ugasilo hladni program u bolnicama

Đikić i Jurić složni: Federalno ministarstvo je prerano ugasilo hladni program u bolnicama
U emisiji Federalne televizije “Odgovorite ljudima” na temu borbe protiv koronavirusa u BiH gostovala je v.d. ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo ŽZH, Andrea Jurić.

Jurić je u emisiji naglasila kako se uvođenjem novih mjera ne dobiva toliko u borbi protiv koronavirusa koliko bi dobili poštovanjem postojećih mjera.

Najveći problem u Županiji Zapadnohercegovačkoj, a sigurno i u HNŽ-u i u mnogim drugim je nedostatak inspekcijskog nadzora, i cijeli sustav srlja u pisanje novih mjera, novih mjera, rekla je ravnateljica Jurić, te dodala:

Bilo bi logičnije i jednostavnije svima nama svesti mjere na minimum, da kažemo 10-15-20 mjera, a li za mjere kojima možemo osigurati kontrolu.

Znanstvenik Ivan Đikić je rekao ukoliko mjere poštuje manje od 80 građana onda one ne funkcioniraju, a na upit v.d. ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo ŽZH za mišljenje o novoj naredbi Federalnog ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike koja nalaže “obustavu svih hladnih programa i rad samo hitnih programa” odgovorio je: Ovakve mjere bi trebale dolaziti najkasnije.

U nastavku emisije Jurić je rekla kako za kontroliranje situacije s koronavirusom je potrebno još najmanje dvije godine, ali i naglasila kako nije dobila odgovor od Federalnog ministarstva na dopis koji je poslala, priopćeno je iz Stožera CZ ŽZH.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading