Select Page

Dobre vijesti: Samo jedan novi slučaj koronavirusa nastao u Kini, u Italiji se Usporava širenje virusa

Dobre vijesti: Samo jedan novi slučaj koronavirusa nastao u Kini, u Italiji se Usporava širenje virusa

Kina je u utorak objavila 21 novi slučaj zaraze koronavirusom, ali samo je jedan nastao u zemlji, i to u provinciji Hubei, epicentru pandemije. Preostalih 20 slučajeva odnosi se na građane koji su se vratili u Kinu iz inozemstva, objavila je Nacionalna zdravstvena komisija

Od nedjelje Kina bilježi više tzv. “uvezenih slučajeva” zaraze koronavirusom. Najnoviji podatak da je samo jedan slučaj nastao u Kini je rekordno nizak još od prosinca prošle godine kada je izbila epidemija.

Također, Nacionalna zdravstvena komisija objavila je u utorak da je zabilježeno 13 novih smrtnih slučajeva od koronavirusa.

Od početka epidemije u Kini je 80.881 osoba zaražena koronavirusom, njih 68.679 je izliječeno, a 3.226 ljudi je umrlo. 

Europske zemlje planiraju zabraniti sve ulaske u šengensku zonu u najradikalnijem odgovor na eskalaciju pandemije koronavirusa zemalja na europskom kontinentu, javlja Financial Times. Zabrana je usmjerena na neesencijalno važna putovanja u šengensko područje u cilju suzbijanja širenja koronavirusa po Europi, rečeno je neslužbeno ovom mediju. Službeno im je Europska komisija odbila komentirati upit. Pet zemalja EU koje nisu u Schengenu – Irska, Cipar, Hrvatska, Rumunjska i Bugarska – mogle bi biti također pozvane da primjene ograničenja.

Sjeverna talijanska regija Lombardija, najžešće pogođena koronavirusom, pokazuje prve znakove usporavanja širenja zaraze, izjavio je u ponedjeljak guverner Attilio Fontana. ‘Virus se i dalje širi, no više ne eksponencijalno’, rekao je.

OGLASI

Loading