Select Page

Dobre vijesti: U BiH ima više od 25 % oporavljenika od koronavirusa

Dobre vijesti: U BiH ima više od 25 % oporavljenika od koronavirusa
U Bosni i Hercegovini je od pojave prvog slučaja koronavirusa COVID-19 zabilježeno preko 1.240 slučajeva zaraze, a od toga su 44 osobe preminule.

Ipak da stvari nisu tako crne govori i podatak o broju oporavljenih u BiH.

Naime, od ukupnog broja zaraženih, prema evidenciji portala Jabuka.tv, 331 osoba koja je bila zaražena s COVID-19 se u poptunosti oporavila, što čini 26,63 % od ukupnog broja zaraženih.

Bosna i Hercegovina se tako može pohvaliti kako ima bolji postotak oporavaka od svjetskog prosjeka. Naime, u svijetu je ukupno zabilježeno preko 2 milijuna i 275 tisuća ljudi slučajeva koronavirusa, od toga se oporavilopreko 582 tisuće ljudi, što je otprilike 25,59 %

S druge strane Bosna i Hercegovina također ima i dosta manju smrtnost u odnosu na svjetski prosjek. Naime, ona se u BiH kreće 3,54 %, dok je u svijetu oko 6,86 %.

Iako su mnogi kroz veći dio dana zatvoreni u svojim domovima, bez velikog kretanja u javnosti, osim onoga što se mora obaviti, ovi podaci nam mogu dati optimizma da ako pokažemo još malo strpljenja i discipline, cijela ova neugodna situacija bi se uskoro mogla i okončati.

Jabuka.tv

OGLASI

Loading