Select Page

Dom zdravlja Posušje bogatiji je za dva nova vozila, u tijeku su i drugi planirani projekti

Dom zdravlja Posušje bogatiji je za dva nova vozila, u tijeku su i drugi planirani projekti

Vozni park Doma zdravlja Posušje bogatiji je za novo vozilo. Ključeve novog vozila hitne pomoći , koje je opremljeno najsuvremenijom medicinskom opremom za pružanje prve pomoći oboljelim, životno ugroženim i nastradalim u prometnim nesrećama,  šefu voznog parka Doma zdravlja Posušje Dominiku Bašiću uručio je ravnatelj Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH Vilson Crnjac. Primopredaji su nazočili i ministar zdravstva rada i socijalne skrbi u ŽZH dr. Tomislav Pejić, ravnatelj Doma zdravlja Posušje Ivica Ćorić, šef Odjela hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja Posušje dr.med.Damir Bešlić i šef Odjela obiteljske medicine prim.mr.sc.  Jozo Bešlić.

Podsjetimo, početkom prosinca prošle godine Zavod za zdravstveno osiguranje ​ŽZH donio je odluku o isplati dijela sredstava za investicije u zdravstvu predviđene financijskim planom Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH za 2021. godinu prema kojoj je za opremanje i obnovu domova zdravlja Posušje, Široki Brijeg, Grude i Ljubuški izdvojeno nešto više od 999.000 KM.  Konkretno, Domu zdravlja Posušje odobreno je 220.000 KM, a od tog iznosa 180.000 KM predviđeno je upravo za nabavu vozila za Službu hitne medicinske pomoći, koje je danas i službeno obogatilo vozni park Doma zdravlja Posušje.

Ravnatelj Doma zdravlja Posušje Ivica Ćorić izrazio je veliko zadovoljstvo, te je istaknuo kako je ovo bila prijekopotrebna investicija za Dom zdravlja Posušje, s obzirom na činjenicu da njihov vozni park u prosincu i siječnju ostao bez tri vozila za hitne intervencije. Ovom prilikom zahvalio je Zavodu i resornom Ministarstvu na velikoj podršci i potpori radu i funkcioniranju Doma zdravlja Posušje.

Inače, Zavod za zdravstveno osiguranje ŽZH svake godine osigurava gotovo milijun KM sredstava za opremanje i obnovu domova zdravlja u spomenutoj županiji, osluškujući potrebe i zahtjeve domova zdravlja kroz tekuću godinu, a tako je bilo i ovog puta, uz veliku podršku ministra Pejića ispred resornog ministarstva, kao i Vlade ŽZH.

Tekući projekti Doma zdravlja Posušje

Dom zdravlja Posušje posljednjih godina kontinuirano radi na infrastrukturnoj obnovi, ali i na nabavci mnogih medicinskih uređaja koji olakšavaju i pomažu pacijentima kojima je to potrebno, a trenutno je aktivno par projekata.

Paralelno s nabavkom spomenutog vozila za hitne intervenije koju je financirao Zavod za zdravstveno osiguranje ​ŽZH u suradnji sa resornim Ministarstvom i Vladom ŽZH, Dom zdravlja Posušje nabavio je i manje vozilo od vlastitih sredstava, koje će služiti za kućne patronažne posjete bolesnicima u potrebi,  a služit će i za prijevoz druge smjene dijalize. Uz navedeno, moći će poslužiti istoj svrsi i kao novo vozilo hitne pomoći. Nadalje, posljednjih dana završeno je i uređenje okoliša oko Područne ambulante Vir, na kojoj je prije dvije-tri godine promijenjen krov i napravljena stiropor fasada kao i i instalacije, grijanje-hlađenje…

Također, u tijeku je izgradnja nove garaže pored zgrade doma zdravlja za koju je sredstva također osigurao Zavod za zdravstveno osiguranje ​ŽZH. Bitan je ovo projekt iz razloga što je poželjno da vozila hitne pomoći  budu zaštićena od nepovoljnih vremenskih uvjeta i na taj su način spremna za brzu intervenciju neovisno od vremenskih uvjeta. Prethodne godine od Zavoda je za navedeni projekt dobiven jedan dio sredstava, a ove godine odobren je i ostatak.

Dom zdravlja Posušje u planu ima i mnoge druge projekte u budućnosti, koji će zasigurno dodatno poboljšati kvalitetu ove ustanove, a sve u cilju stvaranja što boljih uvjeta za sve one kojima zatrebaju medicinske usluge.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading