Select Page

DONALD TRUMP: ‘Poštujem Putina, ali to ne znači da ćemo se slagati’

DONALD TRUMP: ‘Poštujem Putina, ali to ne znači da ćemo se slagati’

Američki predsjednik Donald Trump ponovio je u nedjelju kako poštuje svog ruskog kolegu Vladimira Putina, pozivajući one koji ga nazivaju ‘ubojicom’ da razmisle o svojim ocjenama.

Nova eskalacija nasilja na istoku Ukrajine između ukrajinskih snaga i proruskih separatista ovaj je tjedan natjerala američku administraciju da izrekne kritike na račun Moskve i da obeća zadržati međunarodne sankcije Rusiji, piše Tportal.hr.

Međutim, u nedjelju u intervjuu koji će u cijelosti emitirati Fox News uoči finala Super Bowla, Trump je još jednom branio svoju želju da zatopli odnose s ruskim kolegom po dužnosti.

‘Ja ga poštujem, ali to ne znači da ću se s njim slagati’, rekao je Trump o Putinu. ‘Treba se slagati s Rusijom, bolje nego da je obrnuto. A ako nam Rusija pomogne u borbi protiv IS-a .. i protiv islamskog terorizma širom svijeta, to je dobra stvar’, kazao je.

Na tvrdnje voditelja da je Putin ‘ubojica’, Trump je iznenađujuće pozvao Ameriku da razmisli o sebi. ‘Puno ubojica, puno ubojica. Zar vi mislite da je naša zemlja nevina?’, upitao je.

OGLASI

Loading