Select Page

Dragan Čović s mladima na Okruglom stolu – (S) USTAV

Dragan Čović s mladima na Okruglom stolu – (S) USTAV

Mladež Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i Izvršni izborni stožer HDZ BiH organizirali su Okrugli stol: „(S)USTAV – sustavno rješavanje pitanja i problema mladih u Bosni i Hercegovini.“

Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, dr. Dragan Čović razgovarao je sa studentima i mladima koji prvi put izlaze na izbore.

„Ja ću vam danas govoriti o tome kako mi trebamo kreirati politiku prema mladim ljudima. Da bi u tome uspjeli mi smo prije nekoliko godina donijeli odluku da u ovoj zgradi koju smo mi nazvali Dom HDZ BiH, u sklopu Političke akademije (PA) HDZ BiH napravimo ambijent gdje se mladi ljudi mogu okupiti, gdje mi možemo slušati njih, a i oni ponekad nas. Zbog toga smo i osnovali našu PA HDZ BiH, za koju ja duboko vjerujem da u ovom djelu vašeg života kada vi postajete ozbiljni ljudi, u nekim stvarima može pomoći, velikome broju mladih u vezi političke svakodnevnice u BiH.

Predsjednik Čović kazao je kako je svjestan da je politika ponekad dosadna pogotovo za njih mlade, što je i razumljivo, kako se pojavljuje u mnogim segmentima svakodnevnog života, kroz promidžbu plakatima, u medijima, na skupovima, ali to je politički način komuniciranja, onih koji vjeruju da mogu nešto pomoći u BiH, onima koji nešto znače u politici i rade nešto važno u političkom životu, jako je važna ta komunikacija, i takav oblik političkog promoviranja.

„Hvala našoj mladeži ovo je samo jedan dio koji vidite ovdje danas i ja sam uvjeren da će i neki od vas koje zanima politika, iskazati želju da kroz jedno skorije vrijeme postanete Mladež HDZ BiH.

Ja vam danas neću sugerirati za koga trebate glasovati. Vi sa svojih osamnaest godina imate formalno pravo glasovati i nemoje dopustiti da to netko drugi radi umjesto vas, zato izađite na izbore i dajte svoj glas za koga vi smatrate ili u konzultaciji s vašim roditeljima, jer od sada se i vas pita, vi birate i budućnost je na vama“ rekao je dr. Čović.

Sve nazočne pozdravio je predsjednik Mladeži HDZ BiH, Vedran Kožul, te istaknuo kako se „Mladež HDZ-a BiH sustavno bavi pitanjima i problemima studenata i mladih koji prvi put izlaze na izbore. Naša vrata uvijek su vam otvorena. Slobodno se obratite sa svojim prijedlozima i idejama“ poručio je Kožul.

Studenti i učenici mogli su u otvorenoj raspravi pitati sve što ih zanima i dati vlastite sugestije o politici i radu HDZ-a BiH, stoji u priopćenju Ureda za informiranje HDZ BiH.

covic-s-mladima1-0929 vedran-kozul0929 covic-s-mladima0929vedran-kozul0929

OGLASI

Loading