Select Page

Fantastičan rezultat Ljutić u Slovačkoj, osvojila drugo mjesto iza Shiffrin!

Fantastičan rezultat Ljutić u Slovačkoj, osvojila drugo mjesto iza Shiffrin!

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić u slovačkoj Jasni ostvarila je fantastičan uspjeh u slovačkoj Jasni osvojivši drugo mjesto u slalomu iza najbolje skijašice svijeta Mikaele Shiffrin!

Pet dana prije 20. rođendana Ljutić je odskijala izvrsnu prvu vožnju zaostavši 52 stotinke za vodećom skijašicom Svjetskoga kupa, ali i ostavivši sve ostale konkurentice više od 80 stotinki. U drugoj vožnji spustila se bez kalkuliranja i sigurno obranila prednost nad pratnjom te skoro dohvatila i Shiffrin, ali senzacionalna pobjeda ipak joj je izmaknula.

Treće mjesto pripalo je Šveđanki Anni Swenn Larsson, koja je za pobjednicom zaostala 81 stotinku, a za Ljutić 67. Samo je još Švicarka Camille Rast završila utrku unutar sekunde.

Dosad je najviše bila treća

Dosad je najbolji rezultat Zrinka Ljutić imala prošle godine kad je u Špindleruvu Mlynu zauzela treće mjesto u slalomu. Ove je sezone upala u crnu seriju u svojoj omiljenoj disciplini te nije završila niti jednu od prethodne četiri utrke, ali sve je naplatila u ovoj.

Zato u veleslalomu ima konstantno dobre rezultate ove sezone, koji su kulminirali u subotu četvrtim mjestom u Jasni. Dan kasnije prvi put u sezoni i drugi put u karijeri popela se na pobjedničko postolje te tako završila čaroban vikend u Slovačkoj.

Konačni poredak:

1.Mikaela Shiffrin (SAD) 1:48.21

2.ZRINKA LJUTIĆ (HRV) 1:48.35

3.Anna Swenn Larsson (Šve) 1:49.02

4.Camille Rast (Švi) 1:49.11

5.Melanie Meillard (Švi) 1:49.60

6.Michelle Gisin (Švi) 1:50.07

7.Lena Dürr (Nje) 1:50.18

8.Dzenifera Germane (Lat) 1:50.30

9.Sara Hector (Šve) 

10.Neja Dvornik (Slo) 1:51.03

OGLASI

Loading