Select Page

FBI objavio prvi dokument o napadima 11. rujna s kojeg je skinuta oznaka povjerljivo

FBI objavio prvi dokument o napadima 11. rujna s kojeg je skinuta oznaka povjerljivo

Dokument objavljen na 20. godišnjicu smrtonosnih napada, još uvijek ima znakovite izostavljene dijelove.

Američki FBI u subotu je objavio prvi od kako se očekuje nekoliko svojih dokumenata povezanih s istragom o terorističkim napadima 11. rujna i sumnjom na potporu saudijske vlade otmičarima zrakoplova, slijedom izvršne uredbe Joea Bidena.

Upravo objavljeni dokument, koji datira iz 2016., iznosi detalje rada FBI-ja na istrazi navodne logističke potpore koju su saudijski konzularni dužnosnik i osumnjičeni saudijski obavještajni agent u Los Angelesu pružali najmanje dvojici muškaraca koji su oteli zrakoplove 11. rujna 2001.

Dokument objavljen na 20. godišnjicu smrtonosnih napada, još uvijek ima znakovite izostavljene dijelove.  

U dokumentu se iznose pojedinosti o višestrukim povezanostima i izjave svjedoka koji potiču sumnju FBI-ja na Omara al Bajumija koji je navodno saudijski student u Los Angelesu, a FBI ga sumnjiči da je saudijski obavještajni agent.

U FBI-jevom dokumentu opisuje ga kao duboko upletenog u pružanje “pomoći oko putovanja, smještaja i financiranja” dvojici otmičara. Saudijsko veleposlanstvo u Washingtonu prije toga u srijedu je reklo  da “pozdravlja objavljivanje” FBI-jevog dokumenta te da je “svaka optužba da je Saudijska Arabija suučesnik u napadima 11. rujna kategorički lažna”.

Bidenova izvršna uredba potpisana je pošto je više od 1600 ljudi, članova obitelji kojima su se pridružili preživjeli i pripadnici hitnih službi, objavilo pismo kojim pozivaju Bidena da ne dolazi na ovogodišnju komemoraciju, ako prethodno ne  skine oznaku tajnosti s vladinih dokumenata za koje vjeruju da će pokazati da su iza napada stajali čelnici Saudijske Arabije.

Ubrzo nakon pisma, ministarstvo pravosuđa objavilo je da će preispitati sve dosad zatajene informacije ili dokumente vezane uz napade 11. rujna 2001. koje može otkriti javnosti.

Hina

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading