Select Page

Federalno ministarstvo branitelja raspisalo javne pozive za pomoć braniteljima i udrugama

Federalno ministarstvo branitelja raspisalo javne pozive za pomoć braniteljima i udrugama

Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u ponedjeljk 26. travnja objavilo je četiri javna poziva za pomoć braniteljima i braniteljskim udrugama. Raspisana su sredstva za pomoć u liječenju branitelja, za sufinanciranje troškova sahrana, za pomoć braniteljskim organizacijama i izgradnju i uređenje spomen obilježja.

Javni poziv Transfer za pomoć u liječenju branitelja za 2021. godinu. Po ovom pozivu dostupno je 150 000 KM, a prijave se šalju najkasnije 15 dana od objave poziva. Sve informacije kao i obrazac prijave su na poveznici:

Javni poziv Transfer za obilježavanje značajnih datuma za 2021.

Javni poziv Transfer za sufinanciranje troškova sahrana  pripadnika braniteljske populacije. Po ovom pozivu dostupno je 600 000 KM. Sredstava po ovom pozivu dodjeljuju se tijekom cijele 2021. godine, a izuzetno i smrtne slučajeve iz prosinca 2020. godine. Više detalja o ovom pozivu na poveznici:

Javni poziv Transfer za sufinansiranje troškova sahrana i dženaza pripadnika bor.pop. za 2021 –

Javni poziv Transfer neprofitnim organizacijama – udruženjima iz posljednjeg obrambeno – oslobodilačkog  Domovinskog rata. Po ovom pozivu dostupno je 360 000 KM, s tim da se 80 000 km neće dodjeljivati po ovom pozivu nego će biti sredstva koja će se odobravati kao potpora programima i projektima za hitne i nepredviđene slučajeve koji nisu obuhvaćeni javnim pozivom. Sredstva za ovaj program dostupna su 15 dana od dana objave poziva, a ostale informacije možete pogledati na poveznici:

Javni poziv Transfer neprofitnim organizacijama-udruženja proistekla iz poslj.odbr.-osl-domovinskog rata za 2021.

Javni poziv Transfer za sufinanciranje izgradnje spomen obilježja i uređenje grobalja. Po ovom pozivu dostupno je 40 000 KM. Javni poziv je otvoren 15 dana od dana objave poziva u dnevnim novinama. Više na poveznici:

Javni poziv Transfer za sufinansiranje izgradnje spomen obilježja, uređenje mezarja i grobalja za 2021. 

Federalno ministarstvo branitelja također je objavilo i poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na dodjelu sredstavaza jednokratnu novčanu pomoć za liječenja članova uže obitelji poginulih branitelja, obitelji umrlih ratnih vojnih invalida, obitelji umrlih dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja i obitelji razvojačenih branitelja u 2021. godini. Kraknji rok za dostavljanje prijava po ovom javnom pozivu je 31. listopad tekuće godine. Više na poveznici:

Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na dodjelu sredstava za jednokratnu novčanu pomoć za liječenje članova uže porodice poginulih branilaca, porodice umrlih ratnih vojnih invalida, porodice umrlih dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja i porodice umrlih demobiliziranih branilaca u 2021. godini

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading